EGVV 2 (zat.) wint enkel de tos in Winterswijk.

05 Apr 2015

Vandaag speelde EGVV het uitduel tegen Winterswijk 5. Op papier een te kloppen ploeg voor de ploeg van Erik Roelofs. Het zonnetje stond hoog aan de hemel en het veld lag er strak bij. Bennie merkte op dat het veld niet geschikt was voor koeien.

EGVV begon sterk aan het duel. De tos werd gewonnen en hoewel doelman Elwin geen voorkeur hard voor startzijde was de eerste mentale klap uitgedeeld. Winterswijk mocht aftrappen en deed dat toch met volle overtuiging. De mannen van EGVV bleven hier gelukkig rustig onder. Winterswijk probeerde op het kunstgrasveld lekker te combineren en daar staken de mannen uit Gelselaar vandaag geen stokje voor. Hoewel EGVV een paar keer gevaarlijk counterde kwam gevaar enkel uit corners.

Winterswijk heeft een ervaren team en heeft het geluk een Oosterse international binnen de gelederen te hebben, deze heer is best handig met de bal en maakte de eerste helft de 1-0.

In de kleedkamer van EGVV is de sfeer een beetje gelaten. Men was zich er van bewust dat er meer strijd geleverd moest worden maar het gevoel dat dit ook ging gebeuren in de tweede helft miste.

Toch begon de tweede helft een stuk beter dan waarmee de eerste helft werd afgesloten. Er werd direct de aanval gezocht en al kwam hier geen grote kans uit, het was een aanval. Na de eerste aanval was Winterswijk weer aan zet. De gastheren bleven rustig de bal rondtikken en ook de centrale verdediger schoof af en toe door. Dit resulteerde in de 2-0 na een goed uur voetballen. Na dit doelpunt probeerde EGVV nog wel iets door aanvallender te gaan voetballen maar dit mocht niet baten. In de slotfase werd het zelfs 3-0.

Voor de heren uit Gelselaar een heerlijke zonnige dag waarbij de 90 minuten voetbal snel vergeten moeten worden.