EGVV 2 (zat.) haalt punt uit vuur.

28 Oct 2014

Vandaag speelde EGVV 2 (zat.) tegen FC Eibergen 3. Een jong team met een oude ervaren spits.

De openingsfase speelde EGVV sterk en creëerde het al een aantal goede mogelijkheden. Eibergen probeerde vanuit achteruit op te bouwen maar verder dan de middenlijn kwam men niet. EGVV was met de snelle aanvallers vandaag ook gevaarlijk uit de counter. Jesse Wanink werd weggestuurd door Therjon en was zijn tegensanders op snelheid de baas. Oog in oog met de keeper schoof hij de bal in de lange hoek, 1-0. Eibergen leek even later iets terug te kunnen doen maar de bal belandde via de ervaren spits op de paal.

De tweede helft was Eibergen sterker dan EGVV. De mannen uit Gelselaar hadden het zwaar en konden de bal niet in de ploeg houden. Toch creëerden beide ploegen evenveel goede kansen. Waar een speler van Eibergen een grote kans over kopte en EGVV er eentje voorlangs schoot, was het in de 70e minuut wel raak voor Eibergen. Uit een klutssituatie kon de spits van Eibergen de bal in het doel werken.

Na deze gelijkmaker probeerden beide ploegen voor de overwinning te gaan, dit leverde een rommelig spelbeeld op. Er werden ook geen kansen meer gecreëerd en dus werden de punten verdeeld.