EGVV 2 (zat.) gaat in eigen huis hard onderuit tegen koploper

23 Mar 2015

EGVV heeft zaterdag met 1-7 verloren van HSC’21. De koploper verstevigde hiermee haar eenzame positie op de ranglijst.

Tactiek

Het werd al snel duidelijk dat de koploper vandaag naar Gelselaar was gekomen om het kampioenschap veilig te stellen. De manschappen van EGVV probeerden het elftal uit Haaksbergen in een verdedigende formatie te bestrijden. Al vroeg in de wedstrijd kreeg coach Erik al bijna gelijk met zijn keuze voor deze formatie. Na een snelle counter voorkwam de HSC-doelman dat Hans de thuisploeg een vroege voorsprong bezorgde. De kans voor Hans was niet eens de enige mogelijkheid voor de EGVV-ers. Binnen een half uur kreeg de thuisploeg enkele mogelijkheden via corners.

Overtuiging

Ook HSC creëerde in enkele mogelijkheden en kwam ondanks de gelijke kansenverhouding op een 0-2 voorsprong via een fraaie kopbal en een scrimmage. EGVV miste zowel verdedigend als aanvallend de scherpte en won te weinig duellen om aan het voetballen te komen. HSC beschikte over een sterk voetballend middenveld en had geen moeite de vrije man te vinden waardoor de thuisploeg achter de bal aan moest lopen. Na de 0-2 kreeg EGVV toch via snelle aanvallen enkele goede mogelijkheden maar wederom ontbrak de overtuiging om vandaag een goed resultaat neer te zetten.

Spannend

HSC scoorde tegen de verhouding in voor rust zelfs de 0-3 en dacht met een comfortabele voorsprong te kunnen gaan rusten. Arjan wist dat het hoog tijd werd voor een doelpunt en stoomde op naar voren en ontving de bal van Jari. Arjan controleerde de bal goed en ronde beheerste af zodat er met een 1-3 stand gerust ging worden.

Kwaliteit

Na de rust ging EGVV er weer vol tegenaan om een volgend doelpunt te maken. HSC bleef rustig voetballen en maakte al heel snel na rust de 1-4. Hierna brak er iets bij EGVV waardoor het de gasten uit Haaksbergen wel heel makkelijk werd gemaakt. HSC kon de wedstrijd gecontroleerd uitvoetballen en doordat zowel het middenveld als de voorhoede van EGVV weinig goede dingen deed kwam er veel druk op de achterhoede. Hiervan profiteerden de Haaksbergenaren en de score liep uit tot 1-7.

HSC beschikt over een sterk team en na deze overwinning op EGVV zal het wel heel gek moeten lopen wil het team de titel nog ontglippen.