EGVV 2 (zat.) doet zichzelf te kort

28 Mar 2015

EGVV verloor vorige week nog met grote cijfers van de koploper. Vandaag had de ploeg uit Gelselaar wat recht te zetten. De vorige ontmoeting met de Groenlose Jongens eindigde ook in een gelijkspel. Het thema van het kleedkamer-kringgesprek onder leiding van voorzitter Jeroen Rensink was vandaag niet “tractoren en landbouwwerktuigen”, maar “vrouwleu”.

De wedstrijd begon vandaag koud en winderig. Het was echt geen lekker voetbalweer. EGVV liet de thuisploeg dan ook lekker opbouwen en probeerde middels een gesloten verdediging foutjes van de tegenstander af te wachten. De thuisploeg combineerde aardig makkelijk en EGVV moest alle zeilen bijzetten om gevaar voor het doel te voorkomen. De wind stond wel gunstig de eerste helft en daardoor beleefde Elwin een rustige openingsfase. Na een halfuur had EGVV al de beste kansen gehad op een doelpunt toen Hans een mooi passje gaf op Therjon die zich ontdeed van enkele Grollenaren en oog in oog met de doelman de 0-1 op het scorebord zette. Hierna bleef EGVV verdedigend ingesteld en kwam het niet in gevaar. Jeroen en Hans kregen beste kansen op een doelpunt na enkele mooie aanvallen. Toen Therjon op brute wijze werd neergemaaid mocht hij aanleggen voor een vrije trap op randje ‘16’ en schoot ook de 0-2 binnen.

De 0-3 hing zelfs voor rust al in de lucht maar scherpte miste vandaag bij de voorhoede. Na rust hadden de Grolse Boys de wind mee en dat bleek een stukje lastiger verdedigen. Wederom kreeg EGVV aardige kansen maar het balletje wilde het netje niet meer laten bollen. EGVV speelde slordig en de thuisploeg begon opportunistisch te spelen door een mannetje door te schuiven en ‘de lange bal’ te hanteren.

EGVV had hier ogenschijnlijk niet veel moeite mee maar gaf toch enkele corners weg. Één van de corners werd strak voorgezet en vloog zelfs ineens in de verre kruising. Nu rook de thuisploeg bloed en hoopte er nog ééntje bij te mogen maken. Dat lukte helaas niet. In de slotfase van de wedstrijd kreeg de man met fluit zijn uitgelezen kans en na een dubieus duel om de bal ging de bal op de stip voor Grolse Boys. Doelman Paul “De Architect” Sprukkelhorst kon net geen redding brengen en de 2-2 was een feit. Ondanks de twee tegentreffers gaan de complimenten vandaag naar de hardwerkende verdedigers van EGVV.