EGVV 2 (zat) door oog van de naald

02 Dec 2014

Vandaag stond het treffen met Haaksbergen 4 op het programma. Haaksbergen heeft een jonge ploeg met een aantal nieuwe gezichten. Het team bestaat dit jaar uit een aantal handige spelers en een aantal onhandige spelers. Aan het doelsaldo te zien staan de handige spelers voorin en de onhandige spelers achterin want het team scoort veel maar krijgt ook veel tegendoelpunten.

In de lange wedstrijdbespreking (20 seconden) van Erik kwam de SMART geformuleerde doelstelling duidelijk naar voren: 3 punten halen!

EGVV begon vandaag lekker verdedigend aan de wedstrijd. Haaksbergen probeerde via de handige middenvelder gaten in de verdediging te zoeken en slaagde hier totaal niet in. EGVV probeerde bij balverlies met een snelle counter de score te openen. Dit lukte uiteindelijk doordat Aart een mooie actie maakte en de bal panklaar in ‘de 16’ klaarlegde waarna Therjon de 1-0 binnen tikte.
EGVV kreeg ook kansen om de score uit te breiden maar faalde hierin. In de slotfase van de eerste periode kwam Haaksbergen langszij doordat er onnodig balverlies werd geleden op het middenveld en de omschakeling belabberd was. Tot overmaat van ramp maakte de nummer 10 uit Haaksbergen ook nog de 1-2 waardoor EGVV met achterstand de kleedkamer in ging.

De tweede periode begon met een aantal grote kansen. Het publiek kreeg het hier echter niet warm van en vluchtte de kantine in. Alleen Jan KB, voormalig hoofdman van ’t Zaterdag, trotseerde de barre herfskou en bleef trouw aan de lijn staan. EGVV trok de score vroeg in de tweede helft gelijk, Therjon maakte oog in oog met de keeper de gelijkmaker. Haaksbergen maakte direct daarna de 2-3 en had makkelijk uit kunnen lopen, waar het niet dat Elwin een penalty stopte. Even later werd zelfs voor open doel gemist door de talentvolle jongeman die als spits fungeerde.

Het spel werd er niet beter op en aan beide kansen werden zowel aanvallend als verdedigend fouten gemaakt. Een corner van Aart in de 85e minuut zorgde voor de gelijkmaker, Arjan knikte de bal feilloos binnen. Haaksbergen probeerde hierna met man en macht opnieuw op voorsprong te komen maar dit resulteerde juist in zeeën van ruimte achter de verdediging. Hierdoor kon Ronnie in de laatste minuut van de officiële speeltijd een mooie pass op Therjon geven die zich van zijn bewaker ontdeed en de bevrijdende 4-3 binnenschoot. Hiermee was tevens de eindstand bepaald.