EGVV 2 opnieuw langs VIOS Beltrum 7

11 Apr 2016

Het zonnetje schijnt heerlijk over het natuurgras van veld 2 in Beltrum terwijl de warme rubberdampen van veld één ons al tegemoetkomen als we onze kleedkamer verlaten! Gelukkig spelen wij vandaag op veld 2. De tegenstander zijn we nog niet vergeten. Thuis werd het namelijk een eclatante overwinning voor de mannen uit Gelselaar, 15-0. Vandaag weer?

De opstelling; Friso; Jarno, Dinand, Ronald, Dennis; Walter, Niels, Gerard; Danny, Freddy, Jelles. Langs de lijn zullen Maik, Martijn en Ramon eerst nog even van het zonnetje kunnen genieten. EGVV creëert de eerste kans nadat Dinand opgestoomd is. Zijn schot gaat na wat gefrommel naast. In de 7e minuut probeert Freddy het met een mooie volley maar de keeper is scherp en kan de bal tot corner verwerken. Na 10 minuten heeft Ronald het achterin wel even gezien en begint hij aan een lange solo. Veel tackles worden ontweken maar zijn schot mist het doel. Freddy mist even later ook een kans en ook Jelles mist. Ondanks dat er veel mist terug komt in het afgelopen stukje is er van mist trouwens weinig te zien. De zon schijnt nog even fel! In de 16e minuut maakt VIOS een Gelselaarse counter onschadelijk. In de 20 minuut trekt VIOS ten strijde. Een man de diepte in maar gelukkig loopt Ronald mee. Nadat hij de bal veroverd maakt de speler van VIOS een overtreding en is het nog steeds wachten op de eerste geslaagde aanval van de mannen uit Beltrum. Een minuut later legt Jelles de bal terug op Freddy maar zijn schot gaat opnieuw naast. In de 23e minuut breekt VIOS uit en mag het een corner gaan nemen. Deze kan door EGVV weg gewerkt worden. Na een half uur voetballen is daar wel het eerste doelpunt. Danny kan met de rug naar de goal op de 16 meter de bal terug leggen op Niels die hoog in schiet. De goede keeper van VIOS kan de bal nog beroeren maar onvoldoende, 0-1. In de 33e minuut moet Friso zich voor het eerst strekken. Een vrije trap van VIOS vanaf het middenveld gaat richting de lange hoek. Friso vangt. Aan de rechter zijde zet Danny goed door nadat er enige frustratie is ontstaan. Hij geeft de bal mooi af aan Freddy die de 0-2 in kan schieten. Een deel van de VIOS spelers maakt zich nog even wat boos en oerkreten als “we pakken ze!” gaan het veld over. Niet alle VIOS spelers lijken het hiermee eens te zijn. De volgende notitie zal ik dan nog maar even maken; Zaadbal van Niels! (er zullen er nog vele volgen) En het is rust.

De jongs van VIOS waarmee wij oplopen naar de kleedkamer worden duidelijk wat gefrustreerd van enkele teamgenoten. We willen gewoon ‘s morgens een lekker pot voetballen en dan wordt het zo’n gedram. Ronald is scherp en merkt op dat het inmiddels al middag is, misschien heeft het daar dan iets mee te maken?

EGVV blijft de aanval zoeken maar komt er ook de tweede helft niet echt door. Een schot van de jarige Gerard kan door de keeper gered worden en Freddy schiet over. In de 65e minuut is het Maik die wel raak schiet. Een mooi geplaatst schot van zo’n 17 meter is de keeper te machtig, 0-3. Waar enkele spelers van VIOS in de rust aangaven graag een lekker potje te willen voetballen vragen wij ons wel af of dit ook besproken is in de rust. Met name hun keeper lijkt er niet heel veel zin meer in te hebben. Hij shockt wat richting de bal op het trainingsveld en kiest om nog maar eens aan zijn conditie te werken de langste wegen om op te halen. Een hilarisch schouwspel voor enkele VIOS spelers en supporters. Al is niet iedereen het hier mee eens. Waar er ook wel wat gezeurd wordt beslist de beste man de bal dan maar na een lange ophaalactie direct over de zijlijn richting veld 3 te jagen. Gekker zou het vandaag gelukkig niet worden. Nadat er nog wat kansen gemist worden geeft Dennis bij een hoekschop aan onze achterhoek te kennen wel even mee te gaan. “Ik zal wel even laten zien hoe het moet”. Een mooie bal van Maik kan door Dennis diagonaal met veel power in de kruising gekopt worden, 0-4. En een man van zijn woord blijkt wel! EGVV krijgt nog wel de nodige kansen maar weet deze niet om te zetten tot doelpunten. Een vrije trap van Niels gaat over en ook een scrimmage voor de goal kan niet tot doelpunt verwerkt worden. De zeer goed fluitende scheidsrechter is 1 van de spelers van VIOS nu wel zat en zend hem vroegtijdig richting de kleedkamer. Dit mag ook niet baten voor EGVV en het eindigt in 0-4.

Het belangrijkste waren de 3 punten vandaag en dat is gelukt. Toch lijkt EGVV wel veel kansen nodig te hebben vandaag om tot 4 doelpunten te kunnen komen. Een aandachtspunt voor de komende trainingsweek waarin we dan ook naast de 2 uur conditietraining nog 3 uur aan afronden zullen besteden. Volgend weekend nemen we het om 10.00 uur thuis op tegen de nr. 2 Rietmolen 4. Komt allen!