EGVV 1 wint derde wedstrijd op rij

29 Oct 2019

Vandaag nam EGVV het op tegen DEO. Na enkele goede overwinning op rij was het zaak deze lijn door te trekken. Vanaf het begin was het direct DEO dat het initiatief neemt. Na goed doorgaan van de linksbuiten wordt de bal goed teruggelegd, waarna de spits van DEO gemakkelijk de 1-0 kan binnenschieten. EGVV probeert het initiatief over te nemen, Jelle komt één op één op de keeper maar schiet voorlangs. Na een kwartier spelen kopt Jelle de bal goed binnen na een goed aangesneden vrije trap van Matthias, 1-1.

DEO zoekt veelal met een lange bal hun centrumaanvallers. EGVV geeft de aanvallers te veel ruimte, waarna DEO enkele keren gevaarlijk voor Marco komt. Toch is het EGVV dat via een goede aanval op voorsprong komt. Maik komt goed door op links, waarna de bal komt via Jari bij Matthias komt. Matthias schiet de bal hard binnen schiet. 1-2! EGVV blijft gevaarlijk, Thomas snelt over links langs zijn tegenstander en zet de bal goed voor op Matthias. Matthias tikt de bal goed binnen, 1-3.

Na de rust is het weer Matthias die gevaarlijk wordt. De verdedigers van DEO hebben vandaag onvoldoende vat op de behendige aanvaller. Helaas wordt zijn ingezet gestopt door de keeper. Een hoge voorzet komt terecht bij de spits van DEO. Hij schiet de bal hard via een volley achter Marco, 2-3.  Direct vanaf de aftrap wordt Matthias door Jorrit diep gestuurd, hij neemt de bal goed aan, kapt 2 verdedigers uit en schiet EGVV naar een comfortabele 2-4 voorsprong.

De wedstrijd blijft op en neer golven, EGVV zakt verder in en laat DEO het spel maken. Verdedigend wordt te veel ruimte weggegeven en te veel duels worden verloren. Dit resulteert in enkele pittige duels op het middenveld. DEO komt terug in de wedstrijd, na weifelend optreden bij een corner wordt de bal ingeschoten bij de tweede paal, 3-4. DEO schuift een extra mannetje door naar de voorste linie waardoor er extra ruimte komt voor de groen-witte aanvallers. Jelle gaat goed door naar een scherp aangesneden vrije trap en schiet de bevrijden 3-5 binnen. Diep in de blessuretijd weet DEO nog iets terug te doen, een steekbal door het midden wordt ingeschoten door de spits. Hierna is direct het eindsignaal. EGVV wint de uitwedstrijd tegen DEO met 4-5.

Een belangrijke overwinning na een matige wedstrijd. EGVV nestelt zich in de (sub) top van de 5e klasse B. Goede aanvallende momenten werden gecombineerd met te gemakkelijk weggeven tegendoelpunten.
Volgende week neemt EGVV het thuis op tegen Wolfersveen, graag tot dan!

Geschreven door Jorrit Klein Braskamp

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

6' Doelpunt   1-0
16' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 1-1
41' Doelpunt Matthias Hilhorst 1-2
45+1' Doelpunt Matthias Hilhorst 1-3

45+2'

Einde Periode

45'

Aftrap

59' Doelpunt   2-3
60' Doelpunt Matthias Hilhorst 2-4
71' Doelpunt   3-4
  Wissel Jelles Tjoink vervangt Jari Klein Braskamp
82' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 3-5
  Wissel Biense Klein Braskamp vervangt Maik Wanink
90+1' Doelpunt   4-5