EGVV 1 verliest nipt van Sp. Rekken 1

07 Oct 2019

Zondag speelde EGVV tegen Rekken. Deze tegenstander is onbekend voor de mannen uit Gelselaar. Rekken degradeerde uit de vierde klasse en had zijn eerste twee wedstrijden in de vijfde klasse B gewonnen, het beloofde dus een lastige pot te worden. Nadat EGVV vorige week onverwachts verloor van Haaksbergen is Rekken wel een mooie tegenstander om de weg weer naar boven in te slaan. Doordat Thomas en Silard afwezig zijn kunnen de heren J. Klein Braskamp en J. Klein Braskamp zich opmaken voor hun basisdebuut.

EGVV probeert vanuit een gesloten verdediging de gasten uit Rekken tegen te houden. Met de linies kort op elkaar proberen de tegenstander zo min mogelijk ruimte te geven om te voetballen. Door het goede verdedigende spel van EGVV kunnen gasten moeilijk tot goede kansen komen. In de eerste helft creëren ze dan ook vrijwel niks. Een schot gaat voorlangs en een schot komt bij Marco in de handen. Daarentegen weet EGVV ook weinig te creëren. Uit een corner weet EGVV de bal nog wel op doel te krijgen, maar deze komt recht in de handen van de keeper. Iets later komt het grootste gevaar van EGVV vanuit gelegenheidsrechtsback Jelle. Bij een vrijetrap gaat hij zoals gewoonlijk mee naar voren. De bal komt ook goed op het hoofd van onze J. klein Braskamp, helaas raakt hij de lat.

Op sportpark de Benneker werd gerust met de brilstand in een niet heel spectaculaire wedstrijd. Het was al koud buiten en van het voetbal van onze jongens kregen de supporters het ook niet echt warm.

De eerste helft gaf wel vertrouwen voor de tweede helft. Er werd goed verdedigd en eigenlijk was er niks aan de hand voor de groenhemden uit Gelselaar. De grootste kans van de wedstrijd kwam vrijwel direct naar rust, uit weer een dode spelsituatie. Een voorzet vanaf de rechterkant door onze Wes werd goed voorgeslingerd richting tweede paal. Helaas misten zowel, Jelle, Jorrit als Matthias allen de strakke voorzet. Na deze grote kans was het Rekken wat op voorsprong kwam, 0-1. Een corner werd bij de tweede paal neergelegd en hier stond één van de jongens van Rekken helemaal vrij om de bal gemakkelijk achter Marco te verwerken. Hierna moet EGVV wat meer aanvallender en opportunistischer gaan voetballen om toch nog een resultaat over te houden aan deze wedstrijd. Dit bleek een moeilijke opgave, omdat Rekken een goede ploeg bleek te zijn in een wedstrijd dood maken. Na de 0-1 van Rekken ging Rekken de bal rustig achterin rondspelen zodat EGVV hoger op het veld moest komen te staan om de bal af te pakken. EGVV kreeg nog wat kleine kansjes in de tweede helft, maar het was Rekken die de grootste kansen kreeg. Het was dat Marco een constante sta in de weg was en het een klein wonder is dat EGVV tot het einde van de wedstrijd geloof kon houden in minimaal een (verdiend) puntje. Helaas kwam dit puntje er niet en verloor EGVV met 0-1 van Rekken. Al met al geen heel slecht resultaat, maar er had wel een puntje ingezeten. Er zaten genoeg positieve punten in deze wedstrijd die meegenomen kunnen worden voor de volgende wedstrijden.

EGVV speelt aankomende zondag de altijd lastige en beladen derby in Geesteren. Vorig jaar werd er voor het eerst sinds jaren gewonnen bij GSV'63 uit, dit jaar geven we hier een vervolg aan en nemen we de drie punten weer mee naar Gelselaar.

Geschreven door onze pechvogel S. Meutstege

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

53' Doelpunt   0-1
60' Gele kaart Jari Klein Braskamp