EGVV 1 verliest laatste bekerwedstrijd met grote cijfers

21 Sep 2021

Het is EGVV niet gelukt de voorbereiding op het seizoen met een goed gevoel af te sluiten. In Glanerbrug tegen GVV Eilermark zag het er in de rust nog aardig uit voor de mannen van trainer Paulo ten Buuren (de ruststand was 2-2), maar na een zeer slechte 2e helft stond er na 90 minuten een 8-2 eindstand op het scorebord.

EGVV begon teruggetrokken en probeerde het veld gesloten te houden. Dit zorgde ervoor dat Eilermark over de grond moeilijk de aanvallers kon vinden. Het probeerde daarom via lange ballen op de links- en rechtsbuiten om de ruimte achter de verdediging van EGVV te vinden. Dit leverde vanaf het begin een aantal gevaarlijke situaties op. Het was dan ook Eilermark dat op een 1-0 voorsprong kwam. EGVV probeerde voornamelijk uit de omschakeling gevaarlijk te worden. De 1-1 werd aangetekend door Douwe Voortman, die na een goede actie van Matthias Hilhorst het laatste zetje gaf. Eilermark kwam hierna via een volley na een hoge voorzet prachtig op 2-1. Vlak daarna was het al snel 2-2 na een uitstekende voorzet van Maik Wanink en een evengoede kopbal van Matthias Hilhorst. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft was een helft om snel te vergeten voor EGVV. Er ging erg veel fout en overal op het veld ontbrak de felheid om een goede uitslag neer te kunnen zetten. Hierdoor lag het veld vaak compleet open waarmee EGVV de tegenstander nadrukkelijk in het zadel hielp. 45 minuten na de rust was het Eilermark gelukt om nog 6 maal doel te treffen waarmee de 8-2 eindstand een feit was. EGVV kon hier de tweede helft maar weinig tegenover zetten.

Zaterdag wordt de competitie afgetrapt tegen sv Helios uit Deventer. Zaak voor EGVV om beter voor de dag te komen om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat in Deventer. Er wordt om 15:00 afgetrapt op Sportpark Colmschate Zuid.