EGVV 1 sluit aan bij top van 5e klasse B

24 Oct 2019

Na de mooie overwinning vorige week was het zaak voor de mannen van EGVV om vandaag tegen Erix aan te treden. Mocht deze wedstrijd gewonnen worden dan zou de aansluiting met de top van de competitie een feit zijn. Een plek in de top 5 is vanaf het begin van het seizoen al de doelstelling geweest.

Het was een regenachtige dag op sportpark De Benneker toen er om 2 uur werd gestart met de wedstrijd. Erix begon sterker dan EGVV en kwam dan ook snel op voorsprong. Een crosspass werd aangenomen door een buitenspeler en de bal werd breedgelegd waar de spits hem eenvoudig in de hoek kon schuiven. Even later was het al weer schrikken want een schot belandde op de lat en een aanvaller van Erix schoot de bal vlak voor de goal over. Na een kwartier kwam EGVV op gelijke hoogte maar de goal werd later afgekeurd. EGVV komt beter in het spel en dit resulteerd dan ook in de nodige kansen. Na 20 minuten valt dan ook de gelijkmaker door een kopbal van Jorrit. Matthias geeft een corner goed voor en Jorrit wint zijn luchtduel en maakt de wedstrijd weer gelijk. Hierna volgende nog een aantal voorzetten en schoten die tenauwernood werden weggewerkt door de verdedigers en keeper van Erix. Vlak voor rust is het alleen wel Erix dat een goal maakt. Een middenvelder speelt op de 16 een verdediger uit en schuift de bal in de hoek. Met een 1-2 achterstaand gaan we de rust in.

Na de rust kwam EGVV al snel op de gelijkmaker. Een corner werd bij de 1e paal door Jelle binnengekopt. Waar we voor de rust mee begonnen werd na de rust doorgezet. Gelselaar bleef de bovenliggende partij en kreeg alsmaar meer kansen. Maar telkens was of de eindpass niet goed of werd de bal door een verdediger gepareerd. In 75e minuut resulteerde dit dan ook eindelijk in een goal. Weer was het Matthias die de bal aangeeft, ditmaal via een vrije trap, en in deze bleef in de 5 meter hangen. Een allerte Jelle schuift de bal binnen. 3-2! EGVV blijft doordrukken en sleept door niet achterover te gaan hangen de 3 punten binnen en sluit zo bij de top aan. Eindstand 3-2.
Volgende week word aangetreden tegen DEO. Hopen op beter weer maar met hetzelfde resultaat.

Geschreven door Jorn Meutstege

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

3' Doelpunt   0-1
36' Doelpunt Jorrit Klein Braskamp 1-1
40' Doelpunt   1-2

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

48' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 2-2
  Wissel Mike de Jonge vervangt Niels Voortman
75' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 3-2