EGVV 1 pakt wederom volle mep

30 Sep 2018

Vandaag stond competitiewedstrijd 2 op het programma. Na de krappe uitoverwinning bij VV Deo, kwam vandaag SVBV uit Barchem op bezoek. Voor de mannen uit Gelselaar een mooi moment om de goede lijn door te trekken en ook in de eerste thuiswedstrijd 3 punten te behalen. Gelegenheidskeeper Jari stond op goal en de bank werd warm gehouden door Wesley, Ronald en Jesper, die aansloot vanuit de lagere elftallen.

Pupil van de week Danny schoot even na 2 uur mooi raak tussen de palen en zo kon de wedstrijd van start gaan. De intenties waren meteen duidelijk, EGVV begon fel aan de wedstrijd en probeerde vroeg de score te openen. Het aantal corners was na een halfuur al niet meer op één hand te tellen, helaas zonder resultaat. Meest dichtbij een doelpunt was Jorrit die verwoestend uithaalde van zo’n 25 meter, de keeper van Barchem bracht knap redding. Barchem kwam niet veel aan aanvallen toe, maar was een enkele keer erg alert op een foute pass. Hierdoor kwam de spits van Barchem bijna tot scoren, Jari bracht goed redding en in de rebound werd het zijnet gevonden. EGVV was weer wakker en ging door waar het mee begonnen was, de jacht naar het openingsdoelpunt. Deze kwam er! Inmiddels was de 38ste minuut aangebroken en mocht Robin weer aanleggen voor een corner. In eerste instantie was het Jelle die de bal schampte, de bal belandde precies voor de voeten van Matthias en hij kon van dichtbij de 1-0 binnen tikken. Matthias maakte hiermee zijn 25ste competitiedoelpunt voor EGVV 1! Thomas probeerde het daarna nog een keer van afstand, maar zijn schot ging ruim over. Niet veel later floot de scheidsrechter af voor de rust.

In de 2e helft was het spelbeeld niet veel anders. EGVV had de bal en was op zoek naar de 2-0, maar SVBV was erg scherp op de counter. In de 51ste minuut was het Jorrit die het nogmaals probeerde van 25 meter, met succes dit keer. Met een prachtig schot verschalkte hij de keeper in de korte hoek en stond de 2-0 op het scorebord. Barchem wisselde hierop meteen twee keer en ging wat opportunistischer spelen. Ook EGVV wisselde, Ronald kwam in de ploeg voor Jorn. Barchem werd in de minuten na de 2-0 iets gevaarlijker, maar de goed keepende Jari hield zijn doel netjes schoon. Na een combinatie over links tussen Jorrit en Ronald, had Jorrit de bal voor het inschieten op zo’n 11 meter. Helaas hielp het veld niet mee, waardoor de bal een verassende wending nam en tot ingooi promoveerde. Wesley kwam in het veld voor Lars, waardoor Jelle doorschoof naar het middenveld. Vervolgens brak Jelle door aan de rechterkant en kon de bal terugleggen op Matthias, de keeper kwam goed zijn goal uit en verhinderde daarmee een tweede doelpunt voor de jongeling. In de 77ste minuut was het dan wel raak. Robin kreeg de bal vanuit een ingooi en stuurde Matthias weg, die bleef 1 op 1 met de keeper koel en maakte de beslissende 3-0. In de laatste 5 minuten van de wedstrijd werd er nog twee keer gescoord door EGVV. Ronald (of toch Matthias?) werd met een prachtige bal de diepte ingestuurd door Silard, die de hele wedstrijd sterk speelde, en legde de bal terug op de goed meegelopen Jelle. Ietwat beangstigend of zijn schot wel aan de juiste kant van de paal zou belanden, konden de handen weer de lucht in: 4-0 door Jelle. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd Ronald de diepte ingestuurd, met een droge schuiver vanaf randje zestien kwam hiermee de 5-0 eindstand op het scorebord. Wederom 3-punten voor de groenhemden!

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sp. Haarlo op de kalender. Kan EGVV de goede seizoenstart een vervolg geven? Komt het zien op sportpark “De Berkel” volgende week zondag!

Ronald Zieverink

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

38' Doelpunt Matthias Hilhorst 1-0

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

51' Doelpunt Jorrit Klein Braskamp 2-0
60' Wissel
60' Wissel
64' Wissel Ronald Zieverink vervangt Jorn Meutstege
72' Wissel
75' Wissel
77' Doelpunt Matthias Hilhorst 3-0
88' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 4-0
90' Doelpunt Ronald Zieverink 5-0