Wedstrijdverslagen

EGVV 1 opnieuw zonder punten

07 Oct 2021

Vandaag stond de wedstrijd tegen FC Winterswijk op het programma, ondanks de harde nederlaag van de week ervoor gingen de mannen van EGVV met goede hoop deze volgende wedstrijd in.

Vanaf het begin waren we zoekende en daar maakte de tegenstander goed gebruik van, het balbezit was voor FC Winterswijk en we wisten niet waar we het zoeken moesten.

Al snel liepen we achter de feiten aan door een vrije trap die op de paal kwam en de spits geheel vrij in de rebound binnen kon tikken. Op adem komen zat er helaas niet in, een paar minuutjes later kon Jan Willem opnieuw de bal uit het doel pakken na een foute pass van achter die werd onderschept en al snel stonden de aanvallers weer voor de goal en de 0-2 lag er in!

Voor rust kwamen er helaas nog 2 tegengoals bij maar ook scoorden we zelf! Na een corner stond de verdediging van FC Winterswijk te slapen zodat Jelle het kopduel makkelijk kon winnen, de bal kwam bij Matthias voor de voeten die rustig bleef en de bal achter de doelman prikte!

Zo gingen we met 1-4 de rust in, na wat duidelijke woorden en nieuw gemaakte afspraken in de rust gingen we met nieuwe moed deze 2e helft in! Hier was meteen een ander EGVV te zien, veel scherper en aanwezig in de duels! Uiteindelijk zorgde deze inzet dat EGVV de bovenliggende partij werd en de tegenstander er geen antwoord op had!

Het overwicht op het veld resulteerde uiteindelijk ook op de gewenste doelpunten, eerst een vrije trap van Wesley die van een grote afstand de keeper verrast in de verre hoek, 2-4! Ondanks het betere spel in de 2e helft kreeg de tegenstander natuurlijk ook kansjes, een schot die houdbaar leek werd helaas los gelaten door de keeper en rolde akelig langzaam over de doellijn!

Hier lieten de mannen van EGVV de kopjes niet hangen en gingen weer verder met het aanvallen, wat uiteindelijk resulteerde in een strafschop die onze aanvoerder Jorrit goed strak binnen schoot! Iedereen voelde dat de comeback mogelijk was en op het veld bleef EGVV de bovenliggende partij, de verdediging van Winterswijk had het lastig met de snelheid van Matthias die uiteindelijk de druk ook beloonde met de belangrijke 4-5! Nog 1 te gaan voor de, naar de 2e helft gekeken, verdiende comeback!

Helaas was het laatste woord voor de spits van FC Winterswijk, die na een sterke actie het 16 meter gebied binnenkwam en Jan Willem in de korte hoek verschalkte, 4-6! Hierna was het geloof er een beetje uit en na het sterke spel in de 2e helft blijven we helaas ook deze wedstrijd zonder punten!

Aankomende donderdag spelen we nog een oefenwedstrijd tegen GFC uit Goor en volgende week zaterdag spelen we de thuis wedstrijd tegen Sportclub Deventer.