EGVV 1 met lege handen na sterk optreden tegen 3e klasser Wilhelminaschool.

14 Sep 2021

Afgelopen zaterdag stond de 2e bekerwedstrijd van dit seizoen op het programma. Waar vorige week zaterdag nog met 1-7 werd verloren van ATC ’65 ging men zaterdag richting Hengelo voor het 2e duel tegen 3e klasser Wilhelminaschool.

EGVV kende zaterdag de nodige personele problemen. Zo waren Biense, Jorn, Jelle aan het genieten van een welverdiende vakantie in Mallorca en ook Joey en Thomas konden niet aanwezig zijn. Daarnaast was Brett nog niet geheel fit en waren Jurian en Matthijs herstellende van een blessure. Om de selectie compleet te maken werden Lesley (zat 2) en “good old” Dinand (zon 3) opgetrommeld.

De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van de moeder van de aanvoerder van Wilhelminaschool, wij wensen allen sterkte.
Hierna was het Wilhelminaschool die de bal liet rollen. Wilhelminaschool begon de eerste 10 minuten met veel druk naar voren en had ook het nodige balbezit, echter konden zij de goede organisatie van EGVV niet zodanig onder druk zetten dat het tot groot gevaar leed. Na 15 minuten valt Matthijs geblesseerd uit, hij krijgt toch weer last van z’n blessure. Brett is zijn vervanger.
Wilhelminaschool gooit het na een kwartier spelen over een andere boeg en zakt wat meer in om zo te proberen meer ruimte te creëren. EGVV anticipeert hier goed op en komt meer aan de bal. In de 20e minuut is het dan ook EGVV dat op 0-1 voorsprong komt. Via via komt de bal bij Matthias terecht en hij schuift de bal goed binnen.
Het spel golft hierna wat op en neer. Wilhelminaschool is dichtbij de gelijkmaker, maar Jorrit weet de bal van de doellijn te werken. Ook EGVV is dichtbij een treffer, Cas komt op rechts goed door maar ziet zijn inzet geblokt worden.
Toch is het EGVV dat nog in de eerste helft de score verdubbeld. Op aangeven van Rik komt Matthias 1 op 1 en schiet de bal strak binnen, 0-2.
Op slag van rust kan Matthias zelfs nog voor een bloedzuivere hattrick tekenen, maar zijn inzet verdwijnt over het doel.
0-2 blijft de stand, een welverdiende ruststand!

Na de thee komt EGVV wat slap de kleedkamer uit en na 3 minuten is het dan ook Wilhelminaschool dat weet te scoren. Na een aantal hoekschoppen en een scrimmage voor de goal valt de bal binnen, 1-2. EGVV pakt hierna de draad weer op en herpakt zich. Het gaat in deze fase relatief gelijk op, maar naar mate de wedstrijd vordert krijgt EGVV het zwaarder. In de 70e minuut moet het dan ook helaas de gelijkmaker incasseren. In deze fase vallen Brett en Jurian ook nog uit, voor hen komen Lesley en Dinand in het veld.
In de 84e minuut ziet EGVV helaas een mooi resultaat uit haar handen glippen wanneer de spits van Wilhelminschool een voorzet goed binnenschiet, 3-2. Het slotakkoord is voor EGVV, maar een vrije trap kon niet worden verzilverd door Matthias, zijn inzet beland in de muur. Zo eindigt de wedstrijd op sportpark De Vikkerhoek in 3-2.

Al met al geen punten voor EGVV, maar wat hebben de groenhemden geknokt. Met alle personele problemen van dien heeft EGVV een sterke wedstrijd op de mat gelegd. De jongens die deze personele problemen onder andere veroorzaakten deden vanaf hun vakantieadres in Mallorca er nog wel even een rondje in, hulde!
As zaterdag speelt EGVV haar 3e bekerwedstrijd uit in Enschede om 14.30u tegen Eilermark, tot dan!

De fijnproevers gaven een 8,5 voor de gehaktbal. Deze was mooi groot, smaakte goed en er zaten uitjes in. Bovendien netjes met voldoende saus in een fancy schaaltje geserveerd. De prijs was ook vriendelijk.