Wedstrijdverslagen

EGVV 1 levert wanprestatie in Tilligte

13 Oct 2020

Afgelopen zondag stond de uitwedstrijd tegen DTC’07 op het programma. De ploeg uit Tilligte is nog ongeslagen na 3 wedstrijden, voor EGVV de schone zaak om daar verandering in te brengen. EGVV zag de afgelopen week de ziekenboeg weer oplopen, naast de bekende blessures van Silard, Twan en Jelles kwamen daar deze week ook nog Maik en Wesley bij. Cas, Ilvan en Jesper maakten de wedstrijdselectie weer compleet.

Na een uitgebreide wedstrijdbespreking, een reis van 45 minuten en een goede warming-up leken de koppen goed te staan voor een mooie pot voetbal in Tilligte. Helaas bleek niets minder waar te zijn.

Na 20 minuten voetballen konden alle illusies en goede bedoelingen de ijskast in. EGVV keek binnen dit korte tijdsbestek al tegen een 4-0 achterstand aan. DTC’07 troef EGVV op alle fronten af. De eerste 2 goals werden door EGVV zelf ingeleid, bij de 3-0 en 4-0 sneden de snelle aanvallers van DTC’07 als warme boter door de verdediging van EGVV.
EGVV kreeg haar eerste kans na een half uur spelen, een schot van Matthias werd goed gered door de keeper van DTC’07. De schade bleef na 45 minuten spelen ook bij 4-0.

In de rust moest Jurian met hamstringklachten achterblijven in de kleedkamer, voor hem kwam Cas binnen de lijnen.

In de 2e helft veranderde het spelbeeld niet veel. Een feller en sterker DTC’07. EGVV kwam er voetballend niet uit en de klappen van de eerste helft kwamen ze niet te boven. Na 25 minuten in de 2e helft verdubbelt DTC’07 de score naar 8-0. EGVV weet in de laatste 5 minuten nog wel de eer te redden, voor wat het waard is. Jelle kopt een hoekschop binnen, 8-1 en na goed doorjagen van Rik schuift Matthias de 8-2 binnen. Dit is tevens de eindscore.

Een hele pijnlijke nederlaag voor EGVV. Het complete elftal zakte zondag door de ondergrens. Er restte enkel nog een lange terugreis naar Gelselaar. EGVV is aanstaande zondag vrij, een week extra om hard te trainen (mits de regering dat toelaat)! De volgende wedstrijd staat gepland op 25 oktober tegen Manderveen. Echter is ook dit onder voorbehoud in afwachting van de verwachte aangescherpte maatregelen omtrent het Corona virus welke dinsdagavond 13 oktober bekend gemaakt zullen worden.