EGVV 1 kent een slecht begin van de competitie

27 Sep 2021

Zaterdag namen de heren van EGVV het op tegen SV Helios. Na de nederlaag van vorige week stuitte het team in Deventer op een welgeorganiseerde selectie. De score werd al vrij snel geopend door het aanvallende spel van de mannen uit Deventer, dit via een kaats met de balvaste spits. Na deze openingstreffer ging het hard en ging men de rust in met een tussenstand van 7-0. Na een aantal tactische wijzigingen in de rust om meer grip te krijgen op het spel, is het uiteindelijk 10-0 geworden in Deventer.

De eerder besproken kaats met de spits was niet van incidenteel karakter, deze spits werd veel gezocht in de aanval en bracht dan ook veel dreiging met zich mee. EGVV begon de wedstrijd na een goede warming-up vol vertrouwen, Helios bleek echter een maatje te groot. EGVV werd veelal gedwongen om de verdedigende houding aan te nemen en in te zakken om het aanvallende spel van Helios te weren. In de eerste helft stond EGVV nog niet op de manier waarop ze moesten staan en dit zorgde ervoor dat de tegenstander beter kon combineren met zowel de spelers op de flanken als de spits. Ze zaten er strak op en dit maakte het niet makkelijk voor de mannen van EGVV.

In de tweede helft probeerde EGVV meer grip te krijgen op de wedstrijd, dit werd gedaan door 4-4-2 te gaan voetballen. Het doel was om de passlijn naar de spits eruit te halen en om te gaan loeren op de counters, op deze manier werd er goed standgehouden en is de schade in de tweede helft beperkt gebleven.

Zaterdag neemt EGVV het in eigen huis op tegen FC Winterswijk. Na een matig begin van het seizoen is het zaak om de eerste winst te behalen in eigen huis. Er wordt om 15:00 afgetrapt op Sportpark de Benneker.