EGVV 1 blijft de eerste twee wedstrijden na de winterstop ongeslagen.

05 Feb 2020

Gelijk na of zeg maar in de winterstop stond alweer de eerste competitiewedstrijd op het programma. Nadat we net een veldtraining hadden afgewerkt mochten we alweer aantreden voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. We vertrokken rond 13 uur richting Lochuizen om daar tegen Lochuizen 1 te spelen. De mannen van trainer Peter Groot Kormelink hadden nog maar een puntje en hadden dit punt na de wedstrijd verdubbeld. Wij waren op Thomas en Twan na compleet. Thomas wilde minder op een bekend disneyfiguur lijken vandaar dat ze een kleine ingreep hebben uitgevoerd.  Eind februari kan hij weer in training gaan. Twan was ook weer in training maar sloot nog niet aan bij de selectie. Maik, Cas en Niels H. begonnen op de bank. We begonnen aardig aan de wedstrijd en dat resulteerde in de 12 minuut in de 0-1. Matthias scoorde nadat de bal terugkwam uit de muur na een zwakke vrije trap vanaf een meter of 20. Hij verraste de keeper met een afdraaier. Lochuizen kwam beter in de wedstrijd en scoorde na niet al te best verdedigen vlak voor rust de 1-1. Dit was tevens de ruststand. Na de rust probeerden we het nog wel en Jorn kreeg een grote kans op de 1-2 maar we kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Veel meer was er niet over de wedstrijd te melden. We hadden in ieder geval niet verloren en we waren nog ongeslagen in 2020.

Op 26 januari speelden we thuis tegen de nummer drie Bredevoort. Wij stonden zelf vijfde voor deze wedstrijd. Dit keer zat Twan bij de selectie en begon samen met Niels H. en Jari op de bank. De omstandigheden waren goed en we konden heerlijk voetballen op de Benneker. De wedstrijd staato onder leiding van scheidsrechter Hofman uit Holten, de broer van de slager uit Deepn. Het eerste kwartier was het aftasten van beide kanten daarna kwamen wij beter in ons spel. Maik zat lekker in de wedstrijd en bekroonde dat met een mooi doelpunt, na 33 minuten was het 1-0 voor ons. Helaas werd het binnen een minuut alweer gelijk, 1-1. We zijn niet van de wijs door dit tegendoelpunt en Jorn is duidelijke in betere vorm dan de vorige wedstrijd en hij haalt vanaf een meter of 20 verwoestend uit, de bal verdwijnt in de linkerhoek achter de keeper, 1-2 na 39 minuten voetballen. In de rust geeft Tim aan dat we zo door moeten gaan. Helaas heeft de speech van trainer Heijnen van Bredevoort ook goed geholpen want Bredevoort komt in de 50e mintuur op gelijke hoogte. . Twan maakt na lang blessureleed zijn rentree. Daarna kennen wij een sterke fase maar we maken geen doelpunt. Na deze fase is Bredevoort weer sterker maar wij slaan in de laatste minuten van de wedstrijd toe. Matthias geeft goed voor en Jorrit rondt goed af, 3-2. Deze stand trekken we over de streep. Een mooie overwinning op de nummer drie! Daardoor gaan wij hun voorbij en staan nu op de vierde plek.