Een paar ongelukkige tegentreffers nekken DEC'10 D2.

09 Mar 2012

Zaterdag 3 maart, sportpark de koppel te Diepenheim. Deze zaterdag treedt DEC’10 D2 aan voor hun tweede wedstrijd van het seizoen, FC Trias D4 is de tegenstander.

Doordat de spelers van FC Trias zich eerst in Gelselaar i.p.v. Diepenheim melden begint de wedstrijd iets later. Gelukkig vondt de scheidsrechter, Gerjan Slotboom, dit geen ramp en begon de wedstrijd gewoon 10 minuten later.

DEC’10 D2 moest linksbuiten Jaap Ziel en vlagenist Han Ziel missen, deze twee genoten van een welverdiende vakantie ergens in de sneeuw.

De D2 van DEC begon met de volgende 11 namen:
Thomas verdedigt zo als gewoonlijk de doelmond,
Kevin, Berend, Lisa en Kjeld staan in de verdediging,
Rick, Ramon en Marinus stonden op het middelveld,
Roxan, Quintey en Lesley moesten voor de doelpunten zorgen en
Noah, Twan, Rico en Daniek hielden de bank warm.

FC Trias liet in het begin van de wedstrijd zien dat ze niet naar Diepenheim waren gekomen om weer met lege handen naar huis te gaan. Direct vanaf het eerste fluitsignaal waren ze scherper dan DEC, dit leidde tot enkele grote kansen. Door wat kunst en vliegwerk bleef de verdediging van DEC gelukkig overeind. Na de eerste golf van aanvallen pakte DEC het spel weer een beetje op en kon er vooruit gevoetbald worden.
Na ongeveer 5 minuten kreeg Lesley last van zijn voet en moest Rico per direct invallen. Rond de 10e minuut kreeg DEC de bal op het middenveld de bal goed de hoek ingelegd en Rico gooit de bal de zestien meter in. Een verdediger van FC Trias denkt dat hij de keeper is en slaat de bal weg. Dit wordt echter geconstateerd door de scheidsrechter en de bal gaat op de stip. Ramon staat achter de bal, maar faalt hopeloos. Dat dit gebeurt, is jammer en helemaal voor Ramon maar de wedstrijd gaat door.

FC Trias krijgt een corner, de bal wordt scherp voorgezet en alleen een speler van Trias kan bij de bal, 0-1.
DEC toont veerkracht en probeer het spel naar zich toe te trekken, dit lijdt tot gevaar in de zestien van FC Trias, zo draait Quintey zichzelf een keer vast in de verdediging zodat ze niet tot een schot kan komen, Rico schiet de bal langs de verkeerde kant van de paal en Rick maaide helaas over de bal zodat ook die kans niet verzilverd werd. Helaas voor DEC, gaat FC Trias beter om met haar kansen waardoor het vlak voor rust 0-2 wordt. Een domper zo vlak voor rust.

In de rust wordt benadrukt dat wanneer er gevoetbald wordt er ook kansen komen. De tweede helft moest positief begonnen worden en probeer er het beste van te maken was het advies van de trainers.

DEC liet de eerste 20 minuten van de tweede helft goed voetbal zien, er was veldoverwicht en FC Trias werd teruggedrongen op eigen helft. Deze periode van goed voetbal leidde tot verschillende kansen Rico, Ramon en de in de rust weer ingevallen Lesley losten enkele schoten op doel. In de 45e minuut kreeg Lesley het wel voor elkaar, hij maakt de terechte aansluitingstreffer. Na wat wissels aan de kant DEC, ontstond er wat verwarring achter in. Hier van kon FC Trias profiteren door de 1-3 achter Thomas schuiven.
DEC kwam echter toch nog weer terug in de wedstrijd. Lesley snelde langs de verdediging en leek alleen op de doelman af te kunnen. Echter de laatste man van FC Trias greep in, jammer voor hem deed hij dit in zijn eigen zestien. Gerjan floot en wees direct naar de stip. Lesley zette de penalty zelf op en schoot hem goed in de hoek en liet de keeper van FC Trias kansloos. Na het maken van de 2-3 was DEC nog wel een paar keer gevaarlijk. Maar kon het helaas geen 3-3 afdwingen.

Na iets meer dan 60 minuten floot scheidsrechter Gerjan voor het einde van de wedstrijd.