Wedstrijdverslagen

Een hoop gemiste kansen bij EGVV 1

06 Oct 2020

Na de prima overwinning op v.v. Lochuizen van vorige week wilde EGVV 1 deze lijn graag doortrekken tegen h.v.v. Hengelo. Naast de blessures van Silard en Jelles haakte ook Matthijs afgelopen week geblesseerd af op de training. Hierdoor mocht Jari de linksback positie invullen. Ook moest EGVV het doen zonder het trouwe thuispubliek dat door de aangescherpte maatregelen niet welkom was op de Benneker.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, waarbij de eerste kansen voor EGVV waren. De eerste kans kwam uit een corner. Matthias gaf de bal goed voor waarna Jelle de bal rakelings over kopte. De volgende kans kwam weer uit een goede voorzet van Matthias, maar Jelle kon net niet bij de bal waardoor er nog steeds 0-0 op het scorebord stond. Hier kon snel verandering in komen, want na een goede actie schoot Matthias op de paal.

Hierna werd de ploeg uit Hengelo sterker en creëerden ook zij een aantal goede kansen. Gelukkig voor EGVV was de afronding van Hengelo niet goed genoeg en kon Marco een aantal keer goed redding brengen. Toch hield EGVV niet lang stand. Jurian schatte een hoge bal verkeerd in, waarna Biense in een uiterste poging om de aanvaller af te stoppen volgens de scheidsrechter ook de speler van Hengelo raakte waarna de scheidsrechter naar de stip wees. De speler van Hengelo schoot de strafschop beheerst binnen: 0-1. Kort hierna kreeg de club uit Hengelo opnieuw een strafschop. Dit keer was het Thomas die te opzichtig een duw uitdeelde aan de speler uit Hengelo en het was dus ook een overduidelijke strafschop. Marco koos de verkeerde hoek en de speler van Hengelo schoot opnieuw beheerst binnen: 0-2.

Voor rust zou Hengelo nog een keer scoren, nadat Jorrit een bal over de verdediging verkeerd inschatte kon een speler van Hengelo gemakkelijk doorlopen en rondde hij goed af: 0-3. Ook EGVV kreeg voor rust nog een enorme kans. Jorn werd alleen voor de keeper gestuurd, maar kreeg de bal niet achter de keeper uit Hengelo. Bij rust was de stand dus 0-3.

Na de pauze kwam EGVV goed de kleedkamer uit en kwam het ook direct tot scoren. Een goede voorzet van Thomas kon niet verwerkt worden door de keeper van Hengelo en Jelle kon de bal in het doel verwerken: 1-3. EGVV bleef goed voetballen en drong aan op de 2-3 en kreeg hier ook de kansen voor. Na opnieuw een voorzet van Matthias kopte Jelle over. Ook Thomas schoof de bal net naast na een voorzet van Jorn. Hoewel EGVV een aantal goede kansen kreeg werd Hengelo ook een aantal keer erg gevaarlijk uit de counter en kwam het zo ook tot scoren. Nadat Marco in eerste instantie goed redding bracht was de aanvaller van Hengelo in de rebound alerter dan de verdediging van EGVV en schoot hij zo de 1-4 binnen.

Toch gaf EGVV nog niet op. Met een droge knal schoot Jorn vanaf rand zestien de 2-4 binnen. Vlak voor het einde werd EGVV nog gevaarlijk uit een vrijetrap van Jorrit. De keeper kon deze voorzet niet goed wegwerken waarna in een ouderwetse scrimmage achtereenvolgens Rik, Matthias en daarna nog Jelle de bal tegen de Hengelose keeper aanschoten. In de hierop volgende blessuretijd bleven grote kansen aan beide kanten uit en floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd bij een eindstand van 2-4. EGVV 1 wacht dus nog steeds op de eerste thuisoverwinning van het seizoen.

Aanstaande zondag moet EGVV 1 zich proberen enigszins te revancheren in Tilligte, waar de lastige ploeg van DTC’07 de tegenstander is.