DEC'10 E2 krijgt goede spel niet beloond

13 Oct 2014

Zaterdag 11 oktober spelen we om 9:30 uur thuis tegen AZSV E5, de koploper. Sam is op vakantie en daarom doet vandaag Roeland van E3 met ons mee. Stephan is de aanvoerder en onder zijn leiding wordt er fanatiek gerekt en gestrekt voor de wedstrijd. We spelen op veld 2. Dat is nieuw voor ons. Maar het bevalt PRIMA! Houden zo!

Opdracht van vandaag: RUSTIG SAMENSPELEN. Geen paniek voetbal! Aannemen, kijken en passen.

Vanaf het begin wordt er ontzettend goed samengespeeld door de spelers van de combinatieclub uit Gelselaar en Diepenheim. De jongens weten niet dat ze vandaag tegen de koploper spelen. En dat is te zien. We zijn niet bang voor de tegenstander. Erg lang gaat het mooi gelijk op. Er zijn kansen voor beide teams. Maar de meeste aanvallen worden aan beide zijden snel onschadelijk gemaakt door goed verdedigend werk, bij ons werk door Bjorn en Koen. Het samenspel van ons team is geweldig onder aanvoering van onze mid-mid Luuk! We lijken een beetje koud water vrees te hebben om de score te durven openen. Pas in de 20e minuut valt het 1e doelpunt, de bal in het netje achter onze keeper. Dan zijn we even van slag en staan we in de rust met 0 – 3 achter. Wat jammer, wat jammer! Het 1e doelpunt had ook voor ons kunnen zijn. We hadden het verdiend. En hoe was het dan verder verlopen? We zullen het nooit weten…

Ingrid en Saskia brengen in de rust de ranja rond. Ook onze donderdagavondtrainer Gerard (hij is kijken, leuk!) komt even de complimenten geven voor het goede samenspel.
Keeper Stephan trapt haast geen bal uit. Altijd staan Bjorn en Koen keurig aan de zijkant vrij en klaar om een aanval op te bouwen. En zo willen we het zien, opbouwen van achteruit. Toch redden we het net niet en komen we met 0 – 8 achter. Omdat Sam er niet is speelt Roy in de spits. De vleugelspelers Conner en Lubs zijn een keer van plek gewisseld. Conner (linkspoot) een keer op rechts en Lubs (rechtsbenig) op links. In de 17e minuten van de 2e helft krijgen we daardoor een geweldige aanval. Lubs, over links dus, trekt naar binnen en vindt aan de anders kant Conner. Aannemen, klaar leggen, shit voor het rechter been. Naar binnen draaien. Klaarleggen voor links. Tegenstander er voor. Nog verder naar binnen dan maar, klaar leggen voor links ….. Na 3 keer verder naar binnen te schuiven en dus 4 tegenstanders uit te spelen kan Conner eindelijk afdrukken in de linker hoek. Een geweldig “Robben doelpunt”. Even later schiet Luuk A. net naast. Conner stift de bal over de keeper, 2 – 8. Bij een open kans raakt Roeland de bal net niet lekker, maar hij krijgt de complimenten van zijn vader voor zijn goede inzet. Dan vindt Berend het genoeg geweest en blaast het eindsignaal.

Een hele goede wedstrijd van DEC ’10 E2. De beste uit de competitie tot nu toe. Maar net geen beloning tegen de koploper. Nog zo’n wedstrijd,maar dan niet tegen de koploper en er komt weer een slinger op de site te staan! Roeland, je hebt hard gewerkt, bedankt dat je met ons mee wilde doen.