DEC'10 D1 wint in Hellendoorn

20 Oct 2014

De eerste overwinning van DEC'10 D1 is een feit. Het team was veel beter dan tegenstander Hellendoorn D2 en ging met een 1-6 overwinning terug naar Diepenheim.

Vakantie is leuk voor degenen die het hebben, maar voor teamsport kan het funest zijn. Dat merkte het team van Hellendoorn, dat twee vaste basisspelers moest missen, terwijl DEC ’10 helemaal compleet was. De beste speler van de plaatselijke E1 werd ingezet, fair play staat ook bij de club uit Hellendoorn in een hoog vaandel en daarom mochten alle D1-spelers genieten van hun vrije dag. Vervelend voor de thuisclub was dat deze invaller beter in de wedstrijd zat dan alle andere jongens.

DEC ’10 trok er zich niets van aan. Vanaf het begin ging het team op jacht naar de eerste treffer en die viel uiteindelijk na een kwartier. De pass van Jelle Luttikhedde kwam goed aan bij Maurits Avenarius. Hij zette voor en bij de tweede paal wist Chuck Blank de bal in het net te schieten. Een goede aanval van DEC ’10. En de beide spelers waren nog voor de rust ook verantwoordelijk voor de 0-2. Na een hoekschop kwam de bal bij Chuck terecht en op diens voorzet scoorde Maurits. De beste kans van de thuisclub werd keurig gepareerd door keepster Amber Lammertink.

Toch was de leiding van DEC ’10 niet helemaal tevreden over het team. Daarvoor speelden de jongens en meiden te onrustig. Natuurlijk was ook de leiding van Hellendoorn, onder andere bestaande uit ex-Diepenheimer Ruben Meijer, niet te spreken over de inzet van het team. En het werd nog erger voor de thuisclub toen DEC ’10 binnen vijf minuten na rust de score wist te verdubbelen naar 0-4. Eerst werd er een goede pass gegeven op Jelle Luttikhedde, die zomaar alleen door mocht lopen en de keeper van Hellendoorn passeerde. En even later strafte Stijn Lubbers, die voor de wedstrijd de onplezierige mededeling kreeg dat hij deze keer op de reservebank moest plaatsnemen, een verdedigingsfout van de thuisclub genadeloos af. Zo stond het 0-4 en leek de wedstrijd gespeeld. Maar DEC ’10 bracht de club die in dezelfde kleuren speelt als de combinatieclub terug in de wedstrijd door bij een verdedigende actie de bal voor het eigen doel in de voeten te spelen van een aanvaller van Hellendoorn, die daar wel raad mee wist: 1-4.

Een belegering van de Hellendoorners leek te volgen en er had zomaar een 2-4 kunnen vallen die de thuisclub, een fusieclub van SOS en VESOS, nog meer moed had gegeven. Maar de aanvallers gingen te slordig met de bal om en DEC ’10 wist soms met enig kunst- en vliegwerk de bal weg te werken. De storm ging luwen en was over toen Stijn Lubbers op rechts werd weggestuurd en de verdediging van Hellendoorn niet ingreep. Stijn scoorde de 1-5 en het duel was gespeeld. De thuisclub bleef slordig spelen en Maaike Heutinck had twee keer de pech dat een goede aanval via haar strandde in de afronding. Eén keer stopde de keeper haar schot en het andere schot ging net naast. Met een fraaie solo-actie scoorde Stijn Lubbers in de blessuretijd zijn derde treffer en daarmee bracht hij de eindstand op 1-6.

Hellendoorn D2 – DEC ’10 D1  1-6

16. 0-1  Chuck Blank

23. 0-2  Maurits Avenarius

32. 0-3  Jelle Luttikhedde

35. 0-4  Stijn Lubbers