DEC'10 D1: Wat als...?

25 Feb 2016

De 1e wedstrijd na de winterstop uit tegen GFC D1. De laatste wedstrijd voor de winterstop hebben we met 2 - 1 van dit team gewonnen. Vandaag is echter onze achterhoede niet compleet. Niek is een weekendje weg en Maurits G. heeft een liesblessure. We beginnen dus met maar 1 wisselspeler aan deze wedstrijd. Op het trainingsveld van GFC, waar we de warming-up doen, is het koud en de grond is nog bevroren. Het hoofdveld, waar de wedstrijd plaats vindt, is prima.

Opdracht van vandaag: zelfvertrouwen.

Wegens het ontbreken van onze vaste achterhoede begint Chuck als vrije verdediger. En dat doet hij erg goed. Het begin van de 1e helft heeft ons middenveld te weinig greep op de wedstrijd. Het spel is onrustig. Jordy kan de bal nog een aantal keren pakken voordat we in de 5e minuut de tegentreffer krijgen. Het is vooral een erg grote jongen (voor zijn leeftijd?) die het ons moeilijk maakt. In de 15e minuut scoort GFC de 2 – 0.  Wessel wordt geraakt, op de meest gevoelige plek voor mannen, en moet even rust nemen. Hij wordt goed verzorgt door onze medische staf José en Maurits G.. Broer Siebe neemt zijn plek over en Lotte komt in het veld op midmid. DEC komt knap terug in de wedstrijd. Jarl speelt de bal diep. Mick neemt de bal binnen de 16 aan en wordt zodanig aangetikt dat hij het gras van heel dichtbij kan bekijken. Penalty! Ons publiek vindt van wel. De Goorse scheidsrechter niet. Dubieus??

In de rust de aanwijzing om rustiger te spelen. Eerst goed aannemen, de bal controleren en dan een pass op maat geven.

De 2e helft speelt ons team duidelijk beter. In het begin moet Stephan een aantal keren snel uit zijn goal komen, maar daarna wordt de druk op ons doel minder. Er zijn een aantal mooie combinaties achterin tussen Luuk en Mart. Als wij gevaarlijk worden, verdedigt GFC erg fysiek, bijna rugby. Er wordt echter geen vrije bal aan ons toegekend op de helft van GFC. Mick wordt tegen zijn voeten getikt als hij wil schiet, maar ook dit ‘is niets’???. Een mislukte combinatie achterin kost ons de 3 – 0. Maar we blijven goed werken. Nadat Maurits A. (niet tevreden over zijn eigen spel) even heeft uitgerust, neemt hij de plaats van de moegestreden Sieb L. over. Een linkspoot op rechtsvoor lijkt nog een aantal keren onze tegenstander te verrassen. Maar een doelpunt komt er helaas niet van.

Tja, wat als de situatie bij alle vraagtekens in het verslag anders waren geweest... Dan…