DEC'10 D1 pakt eerste punt

12 Oct 2014

DEC ’10 D1 voelt zich in de derde klasse aanmerkelijk beter thuis dan in de tweede klasse. De eerste thuiswedstrijd in de nieuwe competitie werd met 4-4 gelijk gespeeld tegen Luctor Et Emergo D2, een terechte uitslag.

De tegenstander uit Almelo werd van tevoren door de DEC ’10-leiding op gelijkwaardig geschat en die inschatting bleek achteraf juist. Het duel ging de hele tijd gelijk op en iedere keer wanneer Luctor Et Emergo wist te scoren, werd dit doelpunt door de thuisclub beantwoord met een tegentreffer.

De wedstrijd begon slecht voor DEC ’10, want de eerste kans, al na 24 seconden, werd direct benut door de bezoekers. Maar ook de eerste kans voor DEC ’10 was gelijk raak. Een actie en pass van Mike Jonker werd door Maurits Avenarius op waarde geschat en hij bracht de ploegen binnen 6 minuten weer op gelijke hoogte: 1-1. Een minuut later scoorde Luctor Et Emergo opnieuw, maar omdat grensrechter Arjan Knoop had gezien dat de jongen die scoorde buitenspel stond op het moment dat de bal naar hem werd toegespeeld, werd de treffer geannuleerd. Even later werd het alsnog 1-2 toen het net géén buitenspel was en de bezoekers van deze situatie wisten te profiteren. Maar nog binnen het kwartier stond het weer gelijk. Maurits Avenarius was weer op dreef op links en de keeper miste de bal na diens voorzet. Stijn Lubbers wist wel raad met de kans die hem toen werd geboden: 2-2.

Het mooiste doelpunt van het duel werd gemaakt door de gasten. Een hard schot van links op ongeveer de rand van het strafschopgebied liet keepster Amber Lammertink kansloos: 2-3. Amber die terug kon kijken op een goede wedstrijd en met enkele mooie reddingen zeker haar bijdrage had geleverd aan het punt dat DEC ’10 uiteindelijk overhield aan dit duel. Daarvoor moest natuurlijk nog wel weer gescoord worden en dat deed Stijn Lubbers pal voor rust na een pass van Youri Wiltink: 3-3.

Na de ranja vielen er nog maar twee doelpunten. Eerst kwamen de bezoekers weer op voorsprong en nu duurde het iets langer voordat opnieuw Stijn Lubbers profiteerde van een fout van de doelman van Luctor Et Emergo: 4-4. Scheidsrechter Gerjan Slotboom had aan beide kanten de bal nog een keer op de stip moeten leggen, maar tot verbazing van bijna alle aanwezigen liet hij in beide situaties doorspelen. Beide ploegen streden voor de winst en er hadden over en weer nog wat doelpunten kunnen vallen.  De teams moesten en konden uiteindelijk tevreden zijn met 1 punt: 4-4. De leiding van DEC ’10 was erg tevreden over de inzet van het team.

DEC ’10 D1 – Luctor Et Emergo D2  4-4 (3-3)