DEC'10 D1 op felheid en inzet afgetroefd

15 Dec 2014

De spelers van DEC ’10 D1 zijn er niet in geslaagd om nog een plaats te stijgen in de stand. Daarvoor was een overwinning nodig tegen Oranje Nassau D4, maar het omgekeerde gebeurde. De ploeg uit Almelo was feller en toonde meer inzet: 1-2.

Het was een wedstrijd van weinig kansen aan beide zijden. In de verdediging werd beter gespeeld dan in de aanval. DEC ’10 hanteerde voor de rust veel te vaak de lange bal en enkele spelers van de bezoekers waren zo aanvallend ingesteld dat ze om de haverklap buitenspel liepen. De wedstrijd zelf ging gelijk op, maar voor rust werd er niet gescoord.

Wie naar een wedstrijd van DEC ’10 D1 komt kijken, wordt geadviseerd om weer langs het veld te staan als het duel na de rust hervat wordt. Vorig seizoen was dat al een paar keer noodzakelijk en ook nu weer. Vanaf de aftrap kozen de spelers direct de aanval en Niek Linthorst kreeg de bal mee. Een duwtje van de tegenstander in de goede richting was toen voldoende om de spits alleen voor de Almelose keeper te zetten. Dit buitenkansje liet Niek zich niet ontnemen: 1-0. Maar daarna pakte Oranje Nassau het spel goed op. Getergd door de achterstand gingen de jongens feller spelen en omdat bij DEC ’10 niet iedereen de door de leiding verwachte inzet wist te tonen, werden de Diepenheimers flink teruggedrukt op eigen helft. Een hele tijd ging dat goed en kon de verdediging de bal wegwerken als het te gevaarlijk werd. Gelukkig was keepster Amber Lammertink met haar inzet één van de positieve uitzonderingen, maar de gelijkmaker hing in de lucht en die viel ook toen 10 minuten voor tijd het middenveld van DEC ’10 niet alert reageerde op een bal die van achteren uit werd gespeeld en de bezoekers een aanval opzetten die uiteindelijk werd afgerond: 1-1. De ploeg uit Almelo rook de overwinning en ging door.

Vijf minuten voor het eindsignaal werd een speler van Oranje Nassau in het strafschopgebied van DEC ’10 onreglementair gevloerd en kon scheidsrechter Reinout Nieuwenhave niets anders doen dan een penalty geven aan de bezoekers. Deze werd benut en zo won Oranje Nassau met 1-2.

DEC ’10 is met 5 zeges, 1 gelijkspel en 5 nederlagen op de 6e plaats geëindigd in de 3e klasse. Er had meer ingezeten voor het team, maar er is genoeg perspectief voor een leuk voorjaars-seizoen. Op vrijdag 2 januari doet de ploeg samen met DEC ’10 D2 weer mee aan het Berkelland-zaaltoernooi in Eibergen. Bij de D-jeugd heeft DEC ’10 al vier jaar achter elkaar de wisselbeker mee naar huis genomen en de spelers en speelsters zullen er alles aan doen om ook deze editie weer winnend af te sluiten.

DEC ’10 D1 – Oranje Nassau D4  1-2 (0-0)
31. 1-0  Niek Linthorst