DEC ’10 C1 revancheert zich en wint geflatteerd.

04 Mar 2013

DEC ’10 C1 heeft zich gerevancheerd op de 5-2 nederlaag tegen HSC ’21 C2 van vorige week, toen bij de tegenstander bijna een half team van C1 meedeed. De returnwedstrijd in Diepenheim werd met 4-0 gewonnen, maar de zege was erg geflatteerd.

Gelukkig voor DEC ’10 kon aanvoerder Daan Haafkes weer meespelen. Vorige week was hij nog op vakantie en moest hij daarom verstek laten gaan. Minder blij was het team met het geblesseerd raken van Daan Gerritsen eerder deze week. Ook Ilvan Schrijver kon niet meespelen en Ting Yeuh Boezewinkel was er niet. Fijn was dat Mika Schrijver en Niek Scholte in ’t Hoff van D1 bereid werden gevonden om als wisselspelers te fungeren en ook D1-grensrechter Arjan Knoop werd ingehuurd.

DEC ’10 begon erg slap aan de wedstrijd en binnen de minuut kregen de bezoekers een enorme kans. Het was aan keeper Nick van Munster te danken dat het zojuist opgehangen nieuwe hagelwitte net niet meteen werd getest op weerstand tegen een harde bal. En uit de hoekschop die daaruit ontstond werd de bal tegen een arm van een DEC ’10-verdediger gespeeld. Scheidsrechter Bertus Damveld zag het echter niet als een bewuste handsbal en gaf daarom geen penalty.

Je zou dan denken dat de spelers meteen goed wakker waren, maar blijkbaar was de naar 13:00 uur verzette aanvangstijd van de wedstrijd te vroeg voor het team. HSC was feller en probeerde met de snelle aanvallers een openingstreffer te forceren. De thuisclub was bij zijn eigen aanvallen voorin niet scherp genoeg en leed veel onnodig balverlies. Voorstopper Niels Bos werd al na 20 minuten gewisseld omdat zijn man veel sneller was, sneu voor deze speler, maar het was nodig omdat hij snelheid tekort kwam. Maar de bezoekers konden voor rust het net ook niet vinden. Beide keepers hielden hun doel keurig schoon. Ramon Damveld dacht nog een penalty te versieren door een mooie schwalbe te maken binnen de beruchte lijnen, maar uiteraard trapte de scheidsrechter daar niet in.

Natuurlijk was de C1-leiding niet te spreken over de onnauwkeurigheid van het spel van de jongens. Dat moest veranderen. Mika Schrijver was al voor Niels Bos ingevallen en Niek Scholte in ’t Hoff viel direct na rust in als linksback voor Koen Sueters. En naarmate de tweede helft vorderde, ging het wat beter lopen bij DEC ’10. HSC kreeg wat minder te vertellen op het veld en bij de bezoekers werden voorin meer ballen verprutst. Dat Mika en Niek van D1 moeiteloos mee konden komen, zegt ook genoeg over het niveau waarop dit duel zich afspeelde.

Het wachten was op het eerste doelpunt en de ploeg die deze treffer zou maken, zou dan ook de wedstrijd winnen. En dat gebeurde uiteindelijk ook. We schrijven de 58e minuut. Een goede pass van Justin Polman, zijn beste actie van de wedstrijd, op Ramon Damveld en op zijn harde schot had de keeper van HSC onvoldoende antwoord: 1-0. Nog geen minuut later ging Corwin van Drogen een keer mee naar voren en hij verraste de keeper met een fraaie stiftbal van rechts: 2-0. Eén van de spelers van de bezoekers raakte blijkbaar wat gefrustreerd omdat hij zijn verdediging zo gemakkelijk twee doelpunten in twee minuten zag weggeven en haalde Jelte Zwiers behoorlijk hard onderuit. De vrije trap van ruim 25 meter werd steenhard door Ramon Damveld in de hoek van het doel geschoten: 3-0 in drie minuten tijd. En nog drie minuten later bracht laatste man Niels Haarman met een kopbal uit een hoekschop de eindstand op een nog geflatteerder niveau: 4-0. De overwinning voor DEC ’10 was op basis van de tweede helft in orde, maar met 4 treffers kreeg de ploeg er te veel.

DEC ’10 C1 – HSC ’21 C2    4-0 (0-0)

58. 1-0  Ramon Damveld

59. 2-0  Corwin van Drogen

60. 3-0  Ramon Damveld

63. 4-0  Niels Haarman