Wedstrijdverslagen

DEC ’10 C1 pakt punt in Goor

18 Mar 2013

In de uitwedstrijd tegen Twenthe C1 uit Goor speelde DEC ’10 C1 met 2-2 gelijk.

De door blessures geplaagde ploeg moest 4 spelers en een grensrechter van de D-jeugd meenemen om een team met wisselspelers op de been te kunnen brengen. Daan Gerritsen kon nog geen volledige wedstrijd spelen, maar hij moest al snel invallen omdat nu Niels Haarman geblesseerd raakte. Ook Matthias Hilhorst haalde door een blessure het einde van het duel niet.

Twenthe begon fel aan de wedstrijd en kreeg binnen de minuut een cadeau van DEC ’10. Een foute pass werd onderschept en via binnenkant paal werd de combinatieclub op een 1-0 achterstand gezet. En het was aan het falen van de aanvaller van de club uit Goor te danken dat het geen 2-0 werd toen hij alleen op keeper Nick van Munster mocht aflopen, maar de bal langs de paal schoot. DEC ’10 was nu wakker en zette een paar leuke aanvallen op Ramon Damveld vond de keeper op zijn weg toen hij alleen door mocht lopen, maar een minuut later wist hij toch te scoren toen hij goed werd aangespeeld en fraai afrondde: 1-1.

Nu zou DEC ’10, dat wind mee had, laten zien dat het voor niets minder dan 3 punten was gekomen. Maar weer werd achterin een fout gemaakt en kon Twenthe profiteren: 2-1. DEC ’10 bleef voetballend het betere team en kwam voor rust opnieuw langszij toen een goede aanval van de combinatieclub werd afgerond door Ramon Damveld: 2-2.

In de tweede helft had Twenthe de wind mee en ging de thuisclub op zoek naar een nieuwe voorsprong. De ploeg was echter veel te slordig in de afwerking. Hoewel DEC ’10 op de twee fatale momenten na best een goede wedstrijd speelde, had het weinig meer in te brengen en mocht het blij zijn dat de stand na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Haverkate nog steeds gelijk was: 2-2.

Twenthe C1 – DEC ’10 C1 2-2 (2-2)