Wedstrijdverslagen

DEC ’10 B1 klopt Lochem B2

19 Apr 2014

In een sportieve wedstrijd heeft DEC ’10 B1 verdiend met 1-0 gewonnen van Lochem B2. De uitwedstrijd werd destijds met grotere cijfers gewonnen, maar leiders Mark Jansen en Jan Haafkes wezen terecht op de meest recente uitslagen die Lochem B2 had neergezet.

Daarbij was ook een overwinning op de nummer 3 Holten, terwijl zowel de combinatieclub als de bezoekers nog net in de middenmoot staan van de ranglijst. Het zou dus absoluut geen gemakkelijke wedstrijd worden voor DEC ’10, dat de laatste tijd zelf juist niet erg goed heeft gespeeld, en dat bleek ook wel.

Toen op het hoofdveld van sportpark “De Koppel” een konijnenhol was gedicht, kon invaller-scheidsrechter Rick Munnik het beginsignaal fluiten. Rick werd bereid gevonden om als arbiter op te treden omdat de oorspronkelijke scheidsrechter Bertus Damveld een kuitspierblessure had opgelopen bij een wedstrijdje van Oud-De Graafschap-spelers. Beide ploegen waren fysiek erg fel zonder dat het gemeen werd. DEC ’10 was voor het eerst sinds een aantal wedstrijden weer compleet en kon in de gewenste opstelling beginnen. Lochem probeerde in de buurt van het doel van Thijs van de Haar te komen, maar afgezien van in de eerste tien minuten van het duel slaagden de bezoekers daar niet veel in. De combinatieclub kwam beter in de wedstrijd en was uiteindelijk in de eerste helft al de bovenliggende partij. Voorin werden de aanvallers Stijn Regterschot, Roy Morsink en Ramon Damveld echter goed in toom gehouden door de verdedigers van Lochem, hoewel DEC ’10 wel een paar kansen kreeg. Het wachten was op dat ene beslissende moment en dat kwam er ook. Pal voor rust passte Ramon Damveld de bal op Roy Morsink, miste de verdediging van Lochem de bal en toen was het voor Roy een koud kunstje om alleen voor de keeper de openingstreffer voor zijn rekening te nemen: 1-0.

In de tweede helft bleef DEC ’10 de bovenliggende partij en Lochem wist eigenlijk helemaal niet meer gevaarlijk te worden, al kwamen de spelers nog vaak genoeg over de middellijn. De verdediging van DEC ’10 gaf echter niets weg en keeper Thijs van de Haar had ook geen zin om een cadeautje uit te delen aan de tegenstander. DEC ’10 zelf verzuimde om de genadeklap uit te delen waardoor het nog spannend was totdat scheidsrechter Munnik na ruim 3 minuten blessuretijd een einde maakte aan het sportieve duel. De verdiende 1-0 overwinning van DEC ’10 was toen een feit. Een compliment aan de spelers, die na een aantal mindere wedstrijden nu eens weer een goede wedstrijd speelden.

DEC ’10 B1 – LOCHEM B2 1-0 (1-0)
38. 1-0 Roy Morsink

DEC ’10 B1 bestaat uit Corwin van Drogen, Daan Haafkes, Niels Haarman, Thomas Jongejan, Brian Markerink, Jesse Munnik, Chiem Regterschot, Ramon Damveld, Daan Gerritsen, Thijs van de Haar, Ruben Hilhorst, Niels Korenblik, Roy Morsink, Justin Polman en Stijn Regterschot. Trainers zijn Mark Jansen en Pascal Elkink, leiders zijn Mark Jansen en Jan Haafkes.