DEC '10 D2 pakt drie punten

25 Nov 2013

Vandaag moesten we het opnemen tegen Fc Winterswijk D6. De wedstrijd werd gespeeld op de Benneker. Teun kon niet meespelen vanwege een blessure en Ramon was een weekendje weg. Scheidsrechter Biense floot om 10 uur voor het beginsignaal. Er was wellicht sprake van onderschatting want er werd slap aan de wedstrijd begonnen. Fc Winterswijk nam dan ook de leiding. Zola leek bijna de gelijkmaker te scoren, haar inzet na een corner werd op de lijn tegengehouden. Daarna ging ze nog iets te hard door en werd ze afgefloten.
Jurian probeert het van afstand en schiet over. Jelmer voorkomt door een goede redding een grotere achterstand. Jurian lijkt te scoren, helaas gaat de bal in het zijnet. Kevin die op de bank begon komt er na een kwartier in voor Luuk. Winterswijk komt er gevaarlijk uit maar dat schot kan onze keeper niet verontrusten. Stan zet met een mooie pass Nikki vrij voor de keeper, zij schiet net naast. Er volgens veel corners voor ons. Uit de corner van de voet van Jurian komt de bal via Roan bij Kevin terecht en die bewijst zoals vaker dit seizoen dat hij makkelijk scoort, 1-1. Het is bijna rust en na een steekpass van Roan gaat Kevin richting de keeper, hij kapt een verdediger fraai uit en schiet de bal beheerst in de goal, 2-1. Daarna is het gelijk rust. De leiders zijn niet tevreden over het vertoonde spel en geven aan dat het beter kan.

Zola begint na de rust even op de bank en Luuk speelt weer mee. Kevin moet eigenlijk scoren maar verzuimt dit. De spelers uit Winterswijk hebben niet zoveel puf meer en lijken zich al een bij nederlaag neergelegd te hebben. Luuk geeft als rechtsbuiten goede voorzetten, Nikki schiet uit een van die voorzetten vanaaf een meter of zes de bal hoog in de goal, 3-1. Cas is lekker aktief als middenvelder en is te rap voor de spelers van Winterswijk. Nikki is attent en tikt de 4-1 binnen. Jurian mag ook et tven uitblazen en zijn plaats wordt ingenomen door Zola. Roan kapt zich goed vrij en schiet de bal onberispelijk achter de keeper, 5-1. Luuk en Stan krijgen beide nog een kans om de score uit te breiden maar ze weten de keeper niet te passeren.
De verdediging met o.a. Ruben, Louis en Loes zitten er goed op en geven de aanvallers in de tweede helft geen schijn van kans. Jelmer verricht nog een goede redding en daarna besluit de scheidsrechter dat het erop zit. Een 5-1 overwinning met in de tweede helft goed voetbal. Volgende week speelt de D2 de laatste wedstrijd van deze najaarscompetitie. De aftrap is dan om 10 uur in Lichtenvoorde tegen Longa ’30 D9. Dat moet ook weer drie punten kunnen opleveren.