DEC '10 C1 wint net niet

06 May 2014

In de thuiswedstrijd tegen Twenthe C1 kwam DEC ’10 C1 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De ploeg was beter, maar liet de ploeg uit Goor in de slotfase ontsnappen aan een nederlaag.

Omdat Ronan Karnebeek (liesblessure) en Sander Oldemenger (uit de wedstrijd geschopt tegen Hector) niet konden spelen, werden Bart Meijer en Stan Damveld van DEC ’10 D1 ingehuurd. Deze heren begonnen op de reservebank.

In het begin van het duel ging de wedstrijd gelijk op. Geen van beide ploegen kregen echt grote kansen, maar DEC ’10 kreeg na verloop van tijd een licht veldoverwicht en dat leidde tot een aantal kansen. Matthias Hilhorst zocht eerst het doel te hoog, schoot daarna tegen de paal en zag daarna de keeper van Twenthe redden toen na zijn aanval Niels Bos een schot op doel loste. Maar uiteindelijk kwam DEC ’10 op 1-0. Jelte Zwiers wist de bal te veroveren na een verdedigingsfout van de Gorenaren en gaf Matthias Hilhorst de gelegenheid om met een stiftbal over de keeper te scoren. Net voor rust stond DEC ’10 op 1-0.

In de tweede helft werd Twenthe wat gevaarlijker en had DEC ’10 de wedstrijd in de counter kunnen beslissen. Maar de verdediging en doelman van de bezoekers hielden stand en als je dan zelf niet scoort, doet de tegenpartij het. Dat gebeurde 7 minuten voor tijd toen een hoge bal net onder de lat achter Nick van Munster belandde, waardoor na het slotsignaal van scheidsrechter Gerjan Slotboom 1-1 stond.

DEC ’10 C1 – Twenthe C1 1-1 (1-0)

33. 1-0 Matthias Hilhorst