DEC '10 B1 verliest halve finale beker na strafschoppen

07 Apr 2012

De B1 van de Diepenheim-EGVV Combinatie heeft zaterdagmiddag de halve finale van de beker verloren na strafschoppen van Holten B1. Na 80 minuten spelen was de stand 1-1. Ook naar de 5 penalty's bleef de stand gelijk, beiden teams schoten er 3 raak. De 6e penalty maakte het verschil, DEC '10 schoot mis waarna Holten wel raak schoot.

DEC '10 B1 begon wat gespannen aan de wedstrijd en dat was ook aan het spel te zien. Holten begon gretig aan de wedstrijd en zat er het eerste kwartier kort op. Hierdoor kwam DEC '10 B1 moeilijk aan voetballen toe. Holten kwam na 20 minuten spelen op voorsprong, DEC '10 kreeg de bal achterin niet weg, waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van een Holten speler viel zijn schot verdween via een been van een speler van DEC '10 in het doel. Nog geen 5 minuten later stond het ook alweer gelijk. Een goeie diepe bal van Jordy Menkhorst werd door de snelle Jorn Meutstege knap afgerond, 1-1.

De 2e helft begon DEC '10 sterk. De jongens kregen meer grip op de wedstrijd en kwamen een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Holten. Tommas Roessink wist 2 maal van dichtbij niet te scoren en ook Joost Elderink zag meerdere malen zijn kopballen net naast het doel verdwijnen. Naar mate het einde in zicht kwam werd DEC '10 nog sterker en met het vele thuispubliek achter zich leek het op de winst af te gaan. Schoten van Jorn Meutstege en Reinout Nieuwenhave belandde in het zijnet. Na 80 minuten spelen was de stand nog steeds gelijk, waarna er volgens de regels van de KNVB bij de junioren direct penalty's worden genomen.

Het lijstje van de 5 namen van strafschoppennemers namens DEC '10 werd door de leiders aan de spelers doorgegeven waarna het nagelbijten kon beginnen. DEC '10 mocht beginnen. Jari Klein Braskamp was de eerste penaltynemer namens DEC '10, zijn schot zat er prima in 1-0. De eerste strafschop van Holten werd prima gekeerd door Stefan Oldemenger, zo bleef het 1-0. Als 2e mocht Maik Wanink gaan vuren, zijn inzet werd helaas gekeerd door de doelman van Holten, de 2e strafschop van Holten was wel raak, 1-1. Ook de 3e penalty van DEC '10 werd gemist door Gidayu Kleinmeulman, Holten scoort wel, 1-2. De 4e penalty schoten bij teams raak, namens DEC '10 Leon Olde Daalhuis, 2-3. De 5e werd raak geschoten door Wessel Warmink, wanneer Holten de 5e penalty raak zou schieten zou DEC '10 uitgeschakeld zijn, maar Stefan Oldemenger liet het thuispubliek juichen want hij stopte de 5e penalty van Holten, 3-3. Na de 6e penalty werd het dan toch beslist, Tommas Roessink schoot namens DEC '10 op de lat, waarna Holten het af kon maken, 3-4, en daarmee gaat Holten naar de finale om beker.

De jongens van DEC '10 B1 hebben een prima prestatie geleverd om tot de halve finale te komen. Nu kan het team zich volledig gaan richten op de competitie waarin ze ongeslagen aan de leiding gaan. De dubbel zit er helaas niet meer in, maar wellicht nog de schaal...?

Voor DEC '10 B1 speelden: Stefan Oldemenger, Leon Olde Daalhuis, Jari Klein Braskamp, Gijs Haan, Jordy Menkhorst, Reinout Nieuwenhave, Joost Elderink, Gidayu Kleinmeulman, Maik Wanink, Jorn Meutstege, Thomas Rensing, Tommas Roessink, Wessel Warmink en Ruben aan de Stegge.