DEC '10 A1 verrast koploper Ruurlo A1

17 Oct 2011

Vandaag moesten we met de A1 aantreden tegen Ruurlo, deze ploeg stond naar 4 wedstrijden nog ongeslagen bovenaan en had pas 2 doelpunten tegen. Door wat personele problemen door onder meer blessures van Roy Brinkman, Jelles Tjoink, Bas Volkerink werden er noodgedwongen her en der spelers weggeplukt om de selectie compleet te maken. Niek Geerdink van de B1 en Douwe Voortman van het 1e waren de gelukkigen. Daarna vertrok de stoet richting sportpark ’t Rikkelder.

Om 14:30 werd er afgetrapt. Het leek alsof we dachten dat de wedstrijd 5 minuten later ging beginnen, want na nog geen halve minuut stond er al een 1-0 stand op het scorebord. Robin schatte een terugspeelbal van Biense iets te makkelijk in, waardoor de spits van Ruurlo de bal kon onderscheppen en zo voor het eerste doelpunt van de wedstrijd kon zorgen. We hadden het idee dat de scheidsrechter Robin niet knap genoeg vond, waardoor Robin even een ander shirt moest aantrekken in verband met het te veel lijken op het shirt van Ruurlo. Hij keepte in een (iets te klein) trainingsjasje verder. Nadat dit allemaal geregeld was konden wij dan echt met de wedstrijd beginnen en het slappe begin vergeten. Dit resulteerde in een spannend begin van de wedstrijd, met kansen op en neer voor beide teams. We werkten hard en dit zorgde in de 9 minuut voor de verdiende gelijkmaker. Pascal controleerde de bal aan de rechterkant en zag Douwe opstomen aan de linkerkant, hij bedacht zich geen moment en speelde de bal mooi voor bij de 2e paal. Douwe schoot knap de bal via een verdediger in de korte hoek, zo was de stand weer rechtgetrokken. We genoten iets teveel na van dit doelpunt, want nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant alweer in. Een voorzet van links werd goed aangenomen door de spits en hij rondde koelbloedig af. We gingen weer opzoek naar de gelijkmaker, want we hadden het idee dat we zeker niet kansloos waren tegen de koploper. Het resultaat kwam. In de 20e minuut werd Pascal diep gestuurd, passeerde de keeper daarna op een bijzonder manier en schoot de bal rustig in. Pascal, normaal gesproken keeper, liet zien dat hij ook een prima spits kan zijn met een neusje voor de goal. Niet veel later kwamen we op voorsprong. Ronald schoot de bal op de lat en van dichtbij kopte eerst Pascal óók op de lat en daarna kon Douwe simpel intikken, die daarmee zijn 2e van de middag kon maken. Na nog wat kansen op en neer werd er met 2-3 gerust.

In de rust hadden we besloten dat we alles op alles moesten zetten om deze voorsprong niet meer weg te geven, zodat we met 3 punten huiswaarts konden keren. De 2e helft begon rommelig. Ruurlo kreeg wat kansen en ook wij kwamen er af en toe uit. Een voorzet van Wessel werd over geschoten door gelegenheidsspits Pascal. De wedstrijd begon steeds meer af te stevenen op een overwinning voor ons, Ruurlo kreeg veel kansjes maar door strak verdedigen door onze betrouwbare defensie kwamen er geen uitgelezen kansen. Ook Robin hield ons in de 2e helft goed op de been met een paar prachtige reddingen, het leek wel of het trainingsjasje hem vleugels had gegeven. Tegen het einde van de wedstrijd werd het nog eventjes spannend, alle ballen werden de laatste 5 minuten zo snel mogelijk weer naar voren geroeid. Dit was succesvol en zo pakten we 3 punten tegen de tot dan toe nog ongeslagen koploper, dus zo zie je maar weer; hard werken loont.

Volgende week is er geen competitievoetbal, maar spelen we beker.