DEC '10 A1 en B1 nemen 6 punten mee uit Lochem

19 Sep 2011

Afgelopen zaterdag speelden de A1 en B1 van DEC '10 beiden om half 2 in Lochem. Beide teams wisten te winnen, de A1 versloeg SP Lochem A2 met 2-5 en de B1 versloeg SP Lochem B2 met 0-5.

DEC’10 A1 heeft de eerste overwinning binnen

Na vorige week te hebben verloren van Vorden A1 stond vanmiddag om 13:30uur de uitwedstrijd tegen SP Lochem A2 op het programma.

In de beginfase van de wedstrijd was direct duidelijk dat DEC’10 de bovenliggende partij was. Ronald kon een aantal keer in scoringspositie komen, en achterin werd er niets weggegeven. Na een klein half uur spelen scoort Ronald 0-1 door de bal bij een voorzet goed binnen schieten. Na een goede aanval door het hart van de verdediging komt Bart alleen voor de keeper te staan en schiet beheerst de 0-2 binnen. DEC’10 A1 vergeet voorruit te voetballen waardoor er enkele kansrijke situaties ontstaan voor Lochem. Na weifelend optreden in de verdediging kan Lochem kort voor rust de aansluitingstreffer maken.

In de 2e helft daalde het niveau van de wedstrijd snel. De meest simpele ballen worden ingeleverd bij de tegenstander en er wordt niet meer met de tegenstander meegelopen. Oud EGVV speler Sven Boonk kan gemakkelijk de gelijkmaker binnenschieten. Ronald staat één op één op de keeper en schiet hard raak. De laatste man van Lochem is de 2e helft met veel zaken bezig, hij vergeet dat hij aan het voetballen is. Hij trekt Ronald binnen de 16 meter aan de grond. De scheidsrechter geeft resoluut een strafschop. Roy schiet beheerst raak. De inmiddels ingevallen Jorn Meutstege geeft het laatste tikje bij een afgeslagen bal en zet hiermee de 5-2 op het scorebord.

DEC’10 B1 wint ook 2e wedstrijd en houdt achterin wederom de nul.

De B1 begon de wedstrijd tegen SP Lochem B2 met een paar wijzigingen in de opstelling ten opzichte van de vorige wedstrijden. Jari Klein Braskamp stond voor het eerst dit seizoen centrale verdediger, Ruben aan de Stegge stond voor het eerst centraal op het middenveld en Tommas Roessink stond voor het eerst linkshalf.
De wedstrijd startte rommelig aan beide kanten. DEC ’10 was onrustig aan de bal en wist de bal niet lang in bezit te houden. Met foute passes van DEC ’10 kon SP Lochem af en toe gevaarlijk worden. Met 2x een bal op de lat was SP Lochem dichtbij de openingstreffer. Naar mate de eerste helft vorderde kwam DEC ’10 beter in haar spel. Dit werd ook direct omgezet in een goal. Jorn Meutstege was de defensie van SP Lochem te snel af en schoot hard binnen, 0-1. DEC ’10 kreeg daarna nog meer kansen, maar Reinout Nieuwenhave, Joost Elderink, Maik Wanink en Jari Klein Braskamp zagen allen hun inzet gekeerd worden. Daardoor werd er gerust met 0-1.

Na de rust kwam Silard Meutstege binnen de lijnen voor Stef Manuel en Gidayu Kleinmeulman verving Joost Elderink. Met name Silard Meutstege viel goed in en maakte het verschil in de 2e helft. Al snel in de 2e helft verdubbelde DEC ’10 de score, wederom was het Jorn Meutstege die raak schoot. DEC ’10 had de 2e helft meer grip op de wedstrijd en speelde goed combinatiespel. Halverwege de 2e helft werd Silard Meutstege rond de middencirkel op grove wijze ten val gebracht waardoor een speler van SP Lochem 5 minuten naar de kant mocht. Hier wist DEC ’10 goed van te profiteren, Tommas Roessink en Silard Meutstege maakte er 0-3 en 0-4 van. SP Lochem kreeg nog 1 kans door een te zachte terugspeelbal van Leon Olde Daalhuis, maar tot tweemaal toe wist doelman Stefan Oldemenger het schot te keren. Het slotakkoord was voor Maik Wanink, hij noteerde met een prima actie de 0-5 en daarmee tevens de eindstand.