Counterploeg verslaat DEC'10 D1

03 Mar 2015

De voorjaarscompetitie is nu echt begonnen, maar tot nu toe heeft dat nog geen punten opgeleverd voor DEC ’10 D1. In de thuiswedstrijd tegen SVVN D2 lieten de bezoekers uit Nijverdal zien hoe je als counterploeg moet spelen. Het werd 3-4.

Door vakantie en spelersgebrek bij andere teams waren geen van beide teams helemaal compleet. Aan DEC ’10-zijde speelden Mart Mentink, Maurits Geerdink en Maurits Avenarius niet mee. En behalve een paar spelers hadden de bezoekers ook hun pasjes en hun voetbalkleren niet bij zich. Dat laatste werd nog opgelost voordat scheidsrechter Joost Elderink, die voor het eerst een D-wedstrijd floot, om even na 10:00 uur het beginsignaal gaf.

DEC ’10 kwam goed uit de startblokken en de tegenstander werd in de beginfase op eigen helft teruggedrukt. Maar de spelers vergaten om zichzelf te belonen en in de eerste vijf minuten al de openingstreffer te maken. SVVN heeft voorin erg snelle spelers en in de loop van de eerste helft bleken ze voor de verdediging van DEC ’10 tè snel te zijn. Twee counters leidden binnen 12 minuten tot een 0-2 voorsprong voor de ploeg uit Nijverdal. DEC ’10 moest wat doen omdat de ploeg uit counters gevaarlijk bleef. Uiteindelijk namen de snelle spits Stijn Lubbers en laatste man Niek Linthorst elkaars positie over, zodat de gevaarlijke aanvallen wat gemakkelijker af te vangen waren. DEC ’10 kreeg ook de gelegenheid om aan te vallen en uit één van die aanvallen wist Chuck Blank de aansluitingstreffer te maken. En nadat Chuck het zijnet had geraakt, was het kort voor rust Jelle Luttikhedde die na een aanval aan DEC ’10-zijde de gelijkmaker in het net schoot: 2-2 met rust.

Een ander probleem dook nog op: in de buurt van het strafschopgebied waar DEC ’10 in de eerste helft moest scoren, was een groot gat in het veld ontstaan. Omdat er geen schop onder handbereik was, werden er twee blikken uit de kleedkamers gehaald en werd het gat vakkundig met zand gedicht.

Intussen stonden de spelers weer op het veld en het bleef een gelijkopgaande wedstrijd qua aantal kansen. Na een hoekschop was het opnieuw SVVN dat op voorsprong kwam, toen de bal niet goed werd weggewerkt en een schot via onderkant lat en achterkant paal in het doel stuitte: 2-3. DEC ’10 liep weer achter de feiten aan en de ploeg speelde te slordig om een serieus veldoverwicht te creëren op jacht naar de gelijkmaker. Drie minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door opnieuw een counter van SVVN: 2-4. Diep in blessuretijd bepaalde Jelle Luttikhedde met zijn tweede treffer de eindstand op 3-4. Al met al wel een verdiende overwinning voor de bezoekers.

DEC ’10 D1 – SVVN D2  3-4 (2-2)