C1 boekt mooie en overtuigende overwinning op Juliana '32

16 Apr 2011

In Hengelo werd om 14.30 uur afgetrapt tegen Juliana’32 C1. Het eerste kwartier ging de wedstrijd gelijkwaardig op. De C1 kreeg via enkele goede aanvallen kansen Juliana kwam er bij vlagen via counters snel uit. Gelukkig stond Thijs goed te keepen en hadden de aanvallers van Juliana het vizier niet op scherp staan. Na 14 minuten leek een houdbare bal van afstand door Jorn gepakt te worden door de keeper maar hij verkeek zich op de curve van de bal waardoor het 0-1 werd. Nog geen minuut was het via een steekpas van diezelfde Jorn Roy die vrij kwam voor de keeper er volgde een grootte misser maar in tweede instantie was Roy wel scherp en schoof hij de bal in het doel. Juliana bleef het via counters proberen maar de verdediging was attent en het middenveld zakte goed mee waardoor Juliana niet wist te scoren.

De tweede helft ging slecht van start voor de spelers van de C1. Juliana kwam namelijk binnen een minuut spelen op 1-2. Verkeerd uitverdedigen was deze maal de oorzaak en Juliana wist wel raad met de kans die hen geboden werd. De C1 was meteen wakker en wist wat hen te doen stond. De bal ging veelvuldig goed rond bij de groenen maar grootte doelpogingen leverde dit niet op. Juliana kon geen vuist maken en doorzetten maar verloor zichzelf soms jammerlijk. Vervelende en irritante overtredingen waren het gevolg van een aantal lange periodes zonder balbezit. Uiteindelijk was het Maik die in de 52e minuut de wedstrijd besliste hij wist de voorsprong uit te bouwen tot een 1-3 stand. Niet veel later was het de vrouwelijke rechtsbuiten van Juliana die de bal op de paal schoot. Hier kwam de C1 goed weg. Jari wist vervolgens de bal nog een keer van de lijn te halen nadat Thijs al gepasseerd was en diezelfde Jari zorgde meteen voor de volgende assist. Alle spelers van Juliana waren doorgeschoven bij een hoekschop. Jari onderschepte de bal liep een stuk op. Maik, Bennie en Roy stonden allen op eigen helft te wachten tot de pass van Jari kwam en Maik was deze maal de gelukkige. Alleen stormde hij op de keeper af en ronde af met een mooi schot in de rechterbovenhoek. Jorn was even later de gevierde man. Vanaf het middenveld stormde hij op waarna hij 5 man omspeelde en doeltreffend af wist te ronden. Al met al een mooie en degelijke 1-5 overwinning.

De C1 heeft maandag a.s. 18 april alweer een inhaalwedstrijd in Diepenheim. Om 19.00 uur wordt er afgetrapt op de Koppel tegen Hengelo C1D. Zaterdag 23 april staat de uitwedstrijd tegen BWO C2G op het programma.