Burendag voor EGVV 1

07 Nov 2017

Minimaal 20 jaar... Zo lang was het volgens de geleerden al geleden dat EGVV bij GSV’63 heeft gewonnen. De ploeg Geesteren is er in die tijd wel twee jaartjes tussenuit geweest, maar dan nog! Dit jaar zou het maar eens gaan gebeuren volgens oefenmeester Tim Kollen van EGVV, “wij gaan historie schrijven en winnen van GSV, ik heb daar immers nog nooit verloren”.

In het nieuwe groene team-uniform werd afgereisd naar Geesteren, alwaar het veld er aardig bij leek te liggen. Alle neuzen nog even dezelfde kant op in de kleedkamer en gas er op!

Na een mooie solo en een doelpunt waarbij Dennis kansloos was op de inzet van de Pupil van de Week, begonnen de elftallen aan de wedstrijd. Waar het andere jaren vooral te slap begon werd er nu direct druk gezet en kon GSV niet veel anders dan de lange bal hanteren. GSV deed bij een uittrap van EGVV niet veel anders en zette alles hoog vast. Hoewel EGVV voortvarend begon was het eerste kansje voor GSV, uit een corner werd een metertje naast gekopt.

De eerste helft stond vooral in het teken van de vele overtredingen die werden gemaakt. De leidsman liet soms doorspelen na een overtreding en hierdoor liepen de frustraties aan beide kanten op. Allereerst kegelt Matthijs zijn directe tegenstander omver en ontsnapt aan een gele kaart. De vrije trap die hier uit volgt kan na een listige stuit weg worden gebokst door de EGVV-goalie. Niet veel later doet ook GSV een goede duit in het zakje; Lars wordt aan de linkerkant weggestuurd en wordt in de noodrem neergemaaid door (oud EGVV-er) Thomas Zieverink. Ook hij ontvangt geen gele (of misschien wel rode?) kaart en zo is het hek van de dam. Over en weer wordt er hard gewerkt en vele overtredingen gemaakt. EGVV is aanvallend wel de bovenliggende partij, met diepteballen op met name Jorn en ‘hek los’ Jelle. Echte grote kansen worden niet gecreëerd. De grootste kans van EGVV is een kopbal van Jorrit die een metertje over gaat, waar aan de andere kant Wesley een schot uit de tweede lijn kraakt voor het doel. ‘Minne’ Matthijs ontvangt uiteindelijk nog wel zijn gele kaart voor een nuttige overtreding op de zestienmeter van de tegenstander.

0-0 met rust dus. Het veld nog breder houden en het spel sneller verplaatsen is het advies van de trainer. Na de thee wordt er iets rustiger gevoetbald en EGVV dringt aan. Ronald en Lars mikken beide de bal een keer net langs de goal. Niet veel later wordt Lars na een goede actie neergelegd op 20 meter van het doel. Jorrit eiste de bal op en krult deze perfect in de linkerbovenhoek, 0-1! Zou het dan toch gaan lukken?

De verdere tweede helft bestaat vooral weer uit hoge ballen van beide keepers en een sporadische mooie actie. Jorn kan nog één keer voor de keeper komen maar de keeper kan redding brengen. Inmiddels is Thomas ‘Thoompje’ Rensing in het veld gekomen en hij laat zich meteen zien met een mooie lob, waarmee hij Ronald voor de keeper kan zetten. De keeper verkleint echter goed zijn doel dus tot scoren komt onze ‘Ronnie Flex’ helaas niet.

GSV moet meer risico gaan nemen en gaat 1-op-1 spelen. Hierdoor komt er telkens meer druk te staan op de verdediging van EGVV, maar tot grote kansen leidt dit niet. In de 86e minuut mag GSV een corner nemen. Bij de eerste paal kan deze binnen worden geknikt door invaller Dennis Dinkelman en zo is een punt voor GSV gered. De scheids vind het na 10 seconden blessuretijd ook wel mooi geweest en zo weet EGVV wederom niet te winnen bij de Oranje-hemden in Geesteren. De beloofde kratjes bier blijven dus helaas nog even in de koelkast staan..

Een grote teleurstelling voor EGVV, dat een groot deel van de wedstrijd het vertrouwen had dat het deze keer ging lukken. Volgende week wordt er op zaterdagavond getraind in een, door de nieuwkomers belegd, teamuitje. Zondag is er een vrije dag om daarna weer volledig de focussen op Haaksbergen. Tot over twee weken!

Jelle Klein Braskamp

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

26' Gele kaart
33' Gele kaart
34' Gele kaart Matthijs Heinemans

45'

Einde Periode

45'

Aftrap

49' Doelpunt Jorrit Klein Braskamp 0-1
51' Gele kaart Silard Meutstege
78' Wissel
79' Wissel Thomas Rensing vervangt Lars Boonk
81' Wissel
86' Doelpunt Dennis Dinkelman 1-1