Wedstrijdverslagen

B1 weet weer wat winnen is

22 Mar 2011

EGVV/Diepenheim B1 heeft naar een reeks van nederlagen weer gewonnen. RKZVC B2 werd thuis met 7-0 verslagen. Doordat er 3 spelers op vakantie waren moest er geschoven worden in het elftal. Biense Klein Braskamp en Daan Gerritsen deden als vervangers mee.

De B1 begon wat afwachtend aan de wedstrijd. De grootste kansen waren in de beginfase voor RKZVC, maar zij troffen geen doel. Naar mate de eerste helft vorderde kreeg de B1 meer grip op de wedstrijd, grote kansen werden er echter niet gecreeërd. De spelers van RKZVC waren ondertussen meer met zichzelf bezig dan met het voetbal, continue hadden de spelers van RKZVC kritiek op elkaar. De B1 bleef hier rustig onder. Aan het eind van de 1e helft kwam de bevrijdende treffer voor de B1. Joost Elderink bereikte Daan Gerritsen, hij wist met een knap geplaatst schot de doelman van RKZVC te verschalken, 1-0.

In de rust werd aangegeven zo verder te gaan en niet mee te gaan in het geschreeuw van RKZVC. Ondertussen is Wessel Warmink uitgevallen met een hamstringblessure en kreeg de B1 versterking van de C1 die klaar waren met hun wedstrijd. Mike Wanink en Jordy Menkhorst sloten zich in de rust aan. Jordy Menkhorst kwam in het veld voor de geblesseerde Wessel Warmink en Mike Wanink verving Joost Elderink in de spits.

De 2e helft werd sterk begonnen door de B1. Vanaf het begin werd RKZVC onder druk gezet. Na een kwartier spelen werd die uitbetaald in een doelpunt. Mike Wanink wist zijn invalbeurt te bekronen met een goal. Een afgeslagen bal werd door Mike binnen geschoten, 2-0. RKZVC leek aangeslagen door de 2-0 en lieten het er een beetje bij zitten. De B1 ging vrolijk door een meerdere doelpunten zouden volgen. Ondertussen kwam Joost Elderink weer binnen de lijnen voor Daan Gerritsen. Niet veel later was het 3-0, Gidayu Kleinmeulman mocht van dichtbij de 3-0 aantekenen. De 4-0 en 5-0 kwamen werderom van de schoen van Mike Wanink, zijn 2 afstandschoten vlogen binnen, overigens niet geheel onhoudbaar voor de doelman. De 6-0 kwam uit een hoekschop van Reinout Nieuwenhave, deze werd knap via de paal binnen gekopt door Joost Elderink. En ook de 7-0 kwam op de naam van Mike Wanink, hij schoot een lage voorzet van Joost Elderink snoeihard binnen. In de slotfase moest Bart Nijemeisland nog het veld verlaten met kramp. RKZVC heeft de 2e helft weinig kunnen creeëren.

Al met al een terechte overwinning voor EGVV/Diepenheim B1. Na afloop werd in de kleedkamer alweer luidruchtig "kamioenen" geroepen, dus de jongens hebben na een reeks nederlagen er weer alle vertrouwen in. De aankomende 2 weken is de B1 vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op 12 maart thuis tegen HSC '21 B3.