ATC'65 C2 net te sterk voor EGVV/Diepenheim C1

05 Apr 2011

Afgelopen zaterdag, een extreem warme zaterdag voor deze tijd van het jaar, mocht de C1 weer eens aantreden voor een thuiswedstrijd. De wedstrijd ATC’65 C2 – EGVV/Diepenheim C1 stond op het programma. De wedstrijd ging aan het begin van het seizoen met 7-1 verloren. Er was dus nogal iets goed te maken.

Om 14.30 uur was de bal weer aan het rollen. Het was meteen duidelijk dat ATC’65 een fysiek sterke tegen tegenstander was. Veel grote jongens en aan snelheid geen gebrek. Een bal die diep ging kon maar net binnengehouden worden door de aanvaller van ATC. Brian was in de buurt en wilde de bal meenemen. Hij verstapte zich alleen licht waardoor hij niet snel genoeg kon handelen. De bal die vervolgens door de spits voorgezet werd kon van dichtbij ingetikt worden. Na 3 minuten was het dus al 0-1 voor de gasten uit Hengelo. Vervolgens was het weer ATC dat veel de aanval zocht. De C1 van EGVV/Diepenheim kwam er sporadisch uit met een aanval. Een schot van Stijn ging maar net voorlangs. De verdediging met Brian, Gijs, Jari en Corwin kreeg naar mate de eerste helft vorderde meer grip op de wedstrijd en wist de snelle aanvallers af te stoppen. De jongens gingen met een 0-1 achterstand de rust in.

De tweede helft nam de C1 meer het heft in handen. Er werden langzaam meer aanvallen opgezet en Bennie wist in de spits ballen vast te houden en door te spelen waarna middenvelders Jordy, Jorn en Justin en weer onder konden komen. Langzaam aan werden er ook meer kansen gecreëerd door de C1. Toch was het ATC dat weer scoorde een vrije trap aan de zijlijn van een meter of 30 werd hoog ingebracht achterin de 16 meter. Vervolgens kon de bal door een speler van ATC diagonaal over de goed keepende Thijs heen gekopt worden en was de 0-2 een feit. Met nog 20 minuten op de klok wist de C1 wat hen te doen stond. Vol op de aanval en proberen een doelpunt te forceren. Een vrije trap van Jorn wist 5 meter voor het doel het hoofd van Jari te bereiken. De bal die tegen de keeper aangekopt werd kwam terug in de voeten van Bennie die voor op doel de stand terug bracht tot 1-2. Gijs schoof nog verder door en ATC leek soms niet bij machte om de aanvallen tegen te houden. De wedstrijd werd langzaam iets fysieker en een overtreding op een meter of 25 van het doel van ATC leverde een vrije trap op voor de C1. Jorn wist wel raad met de bal en schoot de bal op doel. Hij leek erg hoog te gaan maar daalde nog snel. Via de lat stuiterde de bal een meter of 2 van het doel maar helaas was er niemand attent om de vrije bal in te schieten.

Al met al de tweede helft de wedstrijd weer goed opgepakt en het heft in handen genomen. Helaas is ATC’65 C2 wel verder uitgelopen met deze overwinning en word het gat tussen de C1 en de bovenste 3 wel erg groot. Gelukkig heeft de C1 nog een aantal mooie wedstrijden voor de boeg waarin nog voldoende punten gepakt kunnen worden.

Komende zaterdag, 9 april, speelt de C1 opnieuw een thuiswedstrijd. Er zal om 14.30 uur afgetrapt worden tegen Hengelo C1. Een week later op 16 april speelt de C1 een uitwedstrijd tegen Juliana’32 C1.