A1 wint op warme zaterdag in Eibergen

09 May 2011

EGVV/Diepenheim A1 heeft zaterdag goede zaken gedaan in strijd om de punten. Op Sportpark De Bijenkamp werd met 1-2 gewonnen van Eibergen A1, dat hierdoor kan fluiten naar het kampioenschap. Het werden zwaarbevochten drie punten, maar dat maakte de overwinning des te mooier.

Het veldoverwicht was voor Eibergen, dat na ongeveer 25 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Na een steekbal op de rechtsbuiten van de thuisploeg werd de spits gevonden, die iets teveel ruimte kreeg en de bal pardoes onderin de hoek schoot. Hierna volgden nog een aantal kansen voor Eibergen, maar mede door goed keeperswerk van Pascal bleef die ene goal op het (niet aan staande) scorebord staan. EGVV/Diepenheim A1 kon hier maar weinig tegenover zetten, waardoor er werd gerust met een 1-0 stand.

Na rust kwam EGVV/Diepenheim A1 furieus uit de spreekwoordelijke startblokken, wat al snel de gelijkmaker opleverde. Spits Ronald werd gevonden, waarna hij de keeper, die niet echt een sterke indruk maakte, wist te passeren: 1-1!

Eibergen was even van slag maar ging daarna verder met waar het voor rust gebleven was: aanvallen. Er werden een aantal flinke kansen gecreëerd, maar deze werden naast, over of op de goed keepende Pascal geschoten. De uitploeg deed er alles aan om de gelijke stand over de streep te strekken, en dit leek te gaan lukken.

Echter kwam hier alsnog de eeuwenoude voetbalwet om de hoek kijken. Als de ene ploeg niet scoort, valt de bal aan de andere kant in het netje. Iedereen had zich al neergelegd bij een gelijkspel, maar na een goede pass van Roy slalomde Ronald om de ietwat trage keeper en schoot zijn tweede van de middag in het lege doel: 1-2! Een paar minuten later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, waarmee de 1-2 overwinning voor EGVV/Diepenheim A1 een feit was.

Volgende week wordt op sportpark De Koppel te Diepenheim de wedstrijd tegen Glanerbrug A1 gespeeld. De uitwedstrijd eindigde in een spectaculaire 5-5, dus komt dat zien!