Wedstrijdverslagen

Op een zaterdagmiddag dat de helft van het amateurvoetbal werd afgelast vanwege het slechte weer en de onbespeelbare velden, mocht EGVV gewoon de 'weide' in tegen Sportclub Deventer. Want daar heeft men gewoon kunstgras en daar kan je bijna altijd op voetballen. Het kunstgrasveld zal overigens al wel een paar jaartjes oud zijn want er stond geen (kunst)grasspriet meer overeind. Toen er eenmaal een kleedkamer vrij was gemaakt kon EGVV aan de wedstrijdvoorbereiding beginnen. De lappenmand begint wat meer leeg te lopen en zo keert ook Biense terug in de basis van EGVV 1, dit gaat ten koste van Thomas, die op de bank mag beginnen.

Lees verder

Zaterdag stond de thuiswedstrijd van EGVV 1 tegen Blauw Wit 1 uit op het programma. Voor onze trainer Tom een leuke derby tegen de 'Blauwen' uit Holten, waar hij zelf bij vv Holten voetbalt. Om 15 uur werd afgetrapt door pupil van de week Delian Rouhof.

De tactiek van beide ploegen was al snel duidelijk. EGVV probeerde op eigen helft compact te staan en vanuit de counter gevaarlijk te worden, Blauw Wit had veelvuldig de bal en zocht naar openingen. EGVV slaagde hier erg goed in, waardoor Blauw Wit nauwelijks gevaarlijk kon worden. De beste kansen waren zelfs voor EGVV. De sterk spelende Matthias Hilhorst had de beste kans van de eerste helft. Nadat de keeper was omspeeld probeerde hij de bal hoog over de verdedigers te schieten, echter de keeper was net op tijd terug om de bal net over de goal te tikken. Ook Thomas leek een goede kans te krijgen, maar het lukte hem net niet om de bal op goal te schieten. Ook meerdere corners en vrije trappen op de helft van Blauw Wit leverde niets op. Aan de andere kant kreeg ook Blauw Wit kleine kansjes, maar vaak stond de verdediging uitstekend, dan wel stond keeper Dennis paraat. EGVV wist hierdoor relatief eenvoudig het doel schoon te houden.

Lees verder

Na twee voetbal loze weekenden mocht het eerste elftal van EGVV weer is aantreden voor een wedstrijd. Vandaag stond er een thuiswedstrijd tegen de zaterdagtak van HSC op het programma. EGVV had in de vorige wedstrijd tegen RDC laten zien dat ze zich nog steeds met de middenmoot kan meten. En vandaag zou dat niet anders zijn. 

Vol goede moet betraden de groen hemden om 15 uur het veld in Gelselaar. Oefenmeester Tom had de volgende 11 namen opgeroepen.

Op goal staat Jan Willem. Van rechts naar links stonden Douwe, Jelle, Jurian en Cas voor hem. Het middenveld werd gevormd door Tom, Jorn en Freddy en de voorhoede bestond uit Bart, Thomas en Matthias. Lesley en Sven starten op de bank. De opdracht voor vanmiddag was simpel, geef alles wat je hebt maar voetbal wel slim.

In de beginfase van de wedstrijd moesten beide teams even aftasten. Hoe speelt de tegenstander, hoe staat de wind en is het veld nu vlak of juist niet. Dit zorgde voor een afwachtende openingsfase. 

Lees verder

Donderdagavond 22.00: EGVV 1 heeft, door blessures en een schorsing, te weinig spelers dus wordt in de kantine rondgevraagd bij de jongens van de lagere elftallen. Een halfuur later is het opgelost en hebben we de selectie compleet. Hulde!

Zaterdagmiddag 13.15u: EGVV 1 verzamelt in de kantine voor de uitwedstrijd tegen RDC, we hebben weer 2 afmeldingen dus mogen weer op zoek naar een extra speler. Na veel app- en belwerk wordt alsnog een extra speler opgetrommeld en wel onze voorzitter Ronald Reurink.

Lees verder

Zaterdag 4 Februari 2023 trad EGVV 1 aan tegen Koninklijke UD uit Deventer. De twee verenigingen stonden op de ranglijst kort bij elkaar. Nadat de laatste 3 wedstrijden met ruime cijfers werden verloren waren de mannen uit Gelselaar gebrand om de 3 punten in Gelselaar te houden.

In het eerste half uur gaat het redelijk gelijk op maar toch staat EGVV na 30 minuten met 0-2 achter. De eerste goal valt via een middenvelder die door de verdediging heen dribbelt zonder echt aangepakt te worden. Hij kan de bal voorgeven vanaf links op de ingelopen spits en deze tikt de bal in de goal. 1-0. De tweede goal komt vanaf rechts. Na een voorzet is de communicatie tussen de keeper en verdediger van EGVV niet optimaal en de bal belandt door via de kluts bij een aanvaller van Koninklijke UD. Hij kan de bal simpel binnen tikken. Het laatste kwartier van de eerst helft is het aan EGVV dat beter in de wedstrijd komt. Via een actie van Jorn op rechts en de daaropvolgende voorzet komen zij op 1-2. Vlak voor rust komt Jorn nog een keer door maar schiet op de keeper. Ook Matthias creëert nog een goede mogelijkheid. Deze wordt knap door een verdediger van de lijn gehaald. 

Lees verder

Na een natte winterstop mochten de heren van EGVV 1 weer opdraven voor het vervolg van de competitie. De selectie is erg uitgedund: Silard (Knieblessure), Joey (Knieblessure), Twan (Heupblessure), Rik (Kruiskriebel). Dit betekent dat er op dit moment nog maar 12 selectiespelers over zijn. Helaas zijn er tot onvrede van de supporters geen nieuwe spelers aangetrokken in de winter transferperiode. Het bestuur van EGVV vond geen budget voor een kwaliteitsimpuls. Ze maakte het volgende statement: ‘Het bestuur van EGVV heeft nog nooit een zak geld een goal zien maken’. Er wordt geïnfesteerd in de jeugd, daarom zijn Bart en Sem aangesloten bij de selectie van EGVV 1. 

Lees verder

De hele week ging het er al over. Het sterke Helios komt op bezoek in Gelselaar. Ondanks het kracht verschil waren de mannen van Tom Hofman er van overtuigt dat ze een soort gelijke stunt als Saudi-Arabië of Japan konden uithalen. Ondanks de wat gehavende selectie was er deze week wel goed getraind. Allemaal klaar voor de zaterdagmiddag. 

Om half 3 was het zo ver. Matthijs de pupil van de week gaf het goede voorbeeld en scoorde voorafgaand aan het de wedstrijd. EGVV had er zin in. Ze gaven hoge druk, omdat dat Helios dat niet zou verwachten. De eerste 10 minuten werden de duels ook gewonnen. Maar Helios liet EGVV even uitrazen en was niet onder de indruk. Na 10 minuten aankijken wisten de bezoekers uit Deventer wat de bedoeling van EGVV was en hadden ze het vermogen om zich aan te passen. 

Lees verder

Naar de verlies partij van vorige week tegen Terborg moest EGVV zijn rug rechten tegen F.C Winterswijk, die 3 punten onder de groenhemden stonden. Dus je kan wel zeggen dat het een 6 punten wedstrijd was.

Met een nieuw wedstrijdplan voor ogen begon EGVV zeer sterk aan zijn wedstrijd. Door de hoge druk kwam F.C. Winterswijk in de problemen achterin en leidde dit in de 8e minuut tot een strafschop voor EGVV. Jorn die zelf de strafschop veroorzaakte mocht gaan proberen om van 11 meter EGVV op een 1-0 voorsprong te zetten. Helaas plukte de keeper de bal uit de kruising en bleef het 0-0 staan. 

Lees verder

Zaterdag 5 november speelde EGVV 1 thuis tegen Sportclub Deventer. Om aansluiting bij de middenmoot te behouden was een resultaat noodzakelijk voor EGVV. Kijkend naar de resultaten van vorig seizoen tegen Sportclub Deventer, een keer gelijk en een keer verloren, zou dit geen makkelijke wedstrijd worden.

Zoals vaker dit seizoen was het spelbeeld in de eerste helft duidelijk. EGVV zakte in en probeerde in de omschakeling tot kansen te komen. Sportclub Deventer had meer balbezit en probeerde door de solide verdediging van EGVV te komen.

Lees verder

Zaterdag 29 Oktober trad EGVV aan tegen Blauw-wit. De wedstrijd was al snel beslist toen het na 12 minuten al 4-0 stond. Dit was tevens ook de ruststand.

De jongens van blauw-wit bleven na rust met hun dynamische spel doorgaan. De uitslag werd nog vergoot naar 7-0.

Volgende week treden de mannen van EGVV thuis aan tegen Sportclub Deventer. Zij staan 3 punten boven ons.

Lees verder
© 2023 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia