Wedstrijdverslagen

Afgelopen zondag stond het uitduel tegen Bornerbroek op het programma. Voor velen de grote onbekende in 5b. Bornerbroek stond met 10 punten na 9 wedstrijden op een 8e plaats, EGVV strijd nog altijd mee in de subtop (3 t/m 6). EGVV moest het vandaag doen zonder Biense Klein Braskamp en Silard Meutstege. Voor hen waren Jesper Ligtenberg en Niels Haarman er weer bij. Met de lastige uitwedstrijd van aankomende zondag op het programma tegen koploper Neede en om aansluiting te houden in de subtop was er maar één taak voor EGVV en dat was winnen! Om 14.00 uur werd er afgetrapt op sportpark t’Brook.
 

Lees verder

Afgelopen zondag stond voor EGVV 1 de zware uitwedstrijd tegen Hoeve Vooruit 1 op het programma. Hoeve Vooruit is de trotse koploper van klasse 5B en heeft zelfs alle wedstrijden dit seizoen winnend weten of te sluiten. Taak voor EGVV om voor een ‘stuntje’ te zorgen en Hoeve de eerste punten af te pakken. Gezien het verleden liggen deze mogelijkheden er zeker; vorig jaar werd met 3-4 gewonnen door een laat doelpunt van Lars Boonk.

Lees verder

Na een jaar afwezigheid stond de wedstrijd tegen Diepenheim weer op het programma. Diepenheim wist zich vorig seizoen niet te handhaven in de 4e klasse, waarmee beide teams weer tegen elkaar uitkomen in de 5e klasse. 
Bijna alle spelers van beide elftallen hebben samen gespeeld in de jeugd. De jeugdafdeling van EGVV en Diepenheim werken alweer meerdere jaren samen. Vandaag niet samen met elkaar, maar tegen elkaar. Genoeg ingrediënten voor een mooi affiche!

Lees verder

Vandaag stond de, altijd beladen wedstrijd, tegen buurman GSV op het programma. De vorige 14 edities wist EGVV geen enkele keer met de overwinning terug te reizen naar Gelselaar. Het werd dus tijd ‘historie te schrijven’. Na de dompers tegen Bentelo en Lochuizen was het zaak weer eens aan de goede kant van de score te staan. Uiteraard is er dan niets mooiers dan dat tegen GSV te bewerkstellen. Daarbij speelde mee dat EGVV graag aan wil blijven haken bij de bovenste clubs. Om de teams onder hen, op grotere achterstand te zetten, was een overwinning een must.

Lees verder

28 oktober stond voor EGVV in het teken van de eerste echte topper van dit seizoen. De uitwedstrijd naar Bentelo stond namelijk op het programma. Na de degradatie uit de vierde klasse voor Bentelo, is het dit seizoen goed gestart met uitsluitend winstpartijen. Net als EGVV overigens… Verder waren Neede en Hoeve ook nog zonder puntverlies. Het betrof dus een wedstrijd tussen twee van de vier koplopers!
Bentelo lijkt feller aan de wedstrijd te beginnen en zet EGVV direct vanaf het begin vast. Na een minuut is het Bentelo die dan het eerste schot lost, gelukkig voor EGVV naast. Uit een corner van Robin komt het eerste wapenfeit van EGVV, Jorrit kopt helaas naast.
Na een lange bal komt de bal terecht bij Robin, die Jelle met een mooie pass de diepte in stuurt. Die blijft voor zijn man, en zet de bal perfect voor. Ronald verzilvert deze mooie aanval door de bal langs de keeper te schuiven. 1-0. Hierna zet EGVV aan en volgt er nog een kans voor Lars, waar de keeper van Bentelo redding op weet te brengen.

Lees verder

Op een mooi zonnige zondag was het zover. EGVV moet aantreden tegen VV Haaksbergen. Wanneer EGVV zou winnen zou het zich bij de top 4 blijven mengen. Concurrenten spelen ook tegen elkaar. Het zal geen makkelijke opgave worden want Haaksbergen had in de eerste 3 wedstrijden gewonnen van Bornerbroek en nipt verloren van Bentelo en Hoeve Vooruit.

Lees verder

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen Haarlo op het programma. Na de 2 goede zeges van afgelopen weken wil EGVV deze reeks voorzetten. Haarlo heeft zijn 1ste 2 wedstrijden verloren dus zouden zij geprikkeld zijn om het EGVV vandaag zeer lastig te gaan maken. Op de bank beginnen vandaag Matthias, Ramon en Ilvan. In de goal is Dennis weer terug.

Lees verder

Vandaag stond competitiewedstrijd 2 op het programma. Na de krappe uitoverwinning bij VV Deo, kwam vandaag SVBV uit Barchem op bezoek. Voor de mannen uit Gelselaar een mooi moment om de goede lijn door te trekken en ook in de eerste thuiswedstrijd 3 punten te behalen. Gelegenheidskeeper Jari stond op goal en de bank werd warm gehouden door Wesley, Ronald en Jesper, die aansloot vanuit de lagere elftallen.

Lees verder

De lange voorbereiding met wisselende resultaten, mindere fases, fantastische doelpunten, persoonlijke fouten en soms goed positiespel, zit er op. Afgelopen zondag stond de 1ste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Uit de recente historie blijkt dat wij de 1ste wedstrijd van het seizoen, in de 5e klasse, nog nooit hebben gewonnen. Tijd om aan deze statistiek een einde te maken. Vorig jaar wisten we twee keer van vv Deo te winnen. Natuurlijk kennen wij Deo goed en weet ook vv Deo hoe wij spelen. Weinig verrassingen dus voor elkaar.

Lees verder

Afgelopen donderdag, 17 mei 2018 stond de wedstrijd tegen Bredevoort op het programma. Uit werd het 0-1 en ook donderdag moest er gewonnen worden om nacompetitie in het zicht te houden. De vaste selectie was aanwezig, op de geblesseerde Lars na. Raymon vulde de selectie aan en ook Marco was weer aanwezig als reservekeeper.

19:45 was het dan zo ver en werd er afgetrapt. Hierbij werd het duidelijk dat Bredevoort graag een verzorgde opbouw wilde voeren, maar al snel had Jorrit de mensen op de juiste plek staan waardoor dit onmogelijk gemaakt werd. Aan beide kanten waren er wat mogelijkheden, namens EGVV voor Jelle en Matthias. De mogelijkheden van Bredevoort mistten richting en gingen veelal naast.

Na meerdere aanzetten van EGVV komt het dan in de 21ste minuut kwam EGVV op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Wesley op Jelle, die knap tegendraads binnen kopt. Tot aan de rust blijft het redelijk gelijk opgaand, waar EGVV niet veel weg geeft en zelf verzuimt afstand te nemen, met als grootste kans dat Matthias de paal raakt na een goede aanval. Verder valt nog te melden dat Jelle zijn enkel dubbel klapte en helaas uitviel nog voor rust. Robin werd daarop ingebracht.

Na de rust gaat EGVV voortvarend van start na een enorme kans voor Matthias, de keeper redt echter knap. Bredevoort trachtte de 1-1 te maken met een goede aanval, maar het schot kon onschadelijk gemaakt worden door Dennis. EGVV trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe, met onder meer goed voetbal in de tweede helft.

Hierna volgde de beslissing in de wedstrijd. Het was wederom Wesley met een afgemeten voorzet, op een speler van Bredevoort! Een ‘Wimpie’, een eigen doelpunt dus. Jorrit claimde na de wedstrijd nog de bal schampte alvorens de speler van Bredevoort in eigen goal schoot, maar dat was door de schrijver van dit verslag (de keeper) niet te zien… Dus dat nemen we voor het gemak maar aan.

Het verzet was gebroken en EGVV voetbalde zich eenvoudig onder de afgenomen druk van Bredevoort uit. Een schot van Jorn werd van de lijn gehaald, een schot van Matthias ging net naast. Uit een standaard situatie moest de volgende goal komen, een goede corner van Robin werd knap binnen gekopt door Ronald.

Het verzet was helemaal gebroken, waarop Biense zijn kansen op zijn eerste goal van het seizoen toe zag nemen. Biense rook zijn kans, schoof in, zet een goede aanval op en na de bal afgegeven te hebben in op Raymon die daardoor in kansrijke positie kwam… Ondertussen positioneerde Biense zich op een uitstekende plek (en vrij wel te verstaan). Raymon, onzelfzuchtig dat hij is, geeft een afgemeten voorzet op Biense die op kleine afstand de bal voor het intikken had. Die besloot echter een Ronnie (Rosheuvel) te pullen en schiet de bal over. Dat hele eind dus voor niks gelopen…

Jorn kon helaas zijn goede wedstrijd ook niet bekronen met een doelpunt na wederom een goede individuele actie, de keeper redde hier namelijk stijlvol op. Het laatste wapenfeit kwam op naam van Raymon, die nu maar zelf voor het schot ging. Deze ging nipt voorlangs.

Een uitstekende overwinning, waarin niet veel werd weggeven en zelf voldoende gecreëerd. Hierdoor hebben we alles in eigen hand. Zondag volgt de beslissing, uit en tegen directe concurrent Meddo. Een lastige pot, maar samen moeten we nu de eerste nacompetitie voor EGVV binnen slepen!

Lees verder
© 2019 EGVV | Privacy Policy

Ontwerp en realisatie door palmedia