Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslag: Verdiend punt voor DEC'10 JO15-2

20 Feb 2017

Na een lange winterstop is het dan vandaag onze eerste competitie wedstrijd. Renzo is nog herstellende en kan vandaag nog niet voetballen.

In de basis beginnen: Amber in de goal. Imke, Loes, Sanne en Stefan zijn de verdedigers. Fleur, Maaike en Ruben spelen op het middenveld. De aanvallers zijn Guus, Cas en Rick. Timo en Mirthe beginnen op de bank. Jan Temmink is vandaag onze grensrechter. De wedstrijd staat onder de bekwame leiding van Gijs Jansen.

Na een fanatieke warming-up beginnen we goed aan de wedstrijd. De eerste 5 minuten gaan gelijk op Tubantia heeft een sterk middenveld maar daar raken onze spelers niet snel van in de war. Guus krijgt een paar keer een mogelijk maar kan niet tot een schot komen op goal.

Na 10 minuten schiet Maaike met een grote boog op het doel. De keeper ziet de bal aankomen en roept laat maar. Hij heeft veel geluk dat de bal maar net langs gaat. Een middenvelder van Tubantia komt er achter dat Ruben niet kinderachtig het duel in gaat en gaat strompelend het veld af.

We hebben een kwartier gevoetbald als Guus wel kan schieten maar de keeper let goed op en red. Fleur en Rick worden gewisseld voor Mirthe en Timon. Ruben probeert het ook eens met een schot maar de bal gaat net naast. Een van de spaarzame kansen van Tubantia gaat wel in onze goal dus staan wij naar 25 minuten voetballen achter met 0-1. Maaike krijgt te veel last van haar knie dus komt Fleur weer terug in het veld. Zij gaat voor het eerst een keer als linksback voetballen. Dit doet zij voor de eerste keer dan ook heel behoorlijk.

In de rust moet het elftal weer flink omgezet worden omdat Stefan ook niet verder kan. Mirthe gaat voorstoppen voetballen zodat Loes op het middenveld kan gaan spelen.

We beginnen veel sterker aan de 2e helft en Tubantia wordt dan ook meteen helemaal terug gedrongen. Guus mist een levensgrote kans op de gelijkmaker. De nummer 7 van Tubantia krijgt een harde bal van Imke tegen zich aan. Dit voelt hij een hele tijd later nog want hij blijft maar wrijven over de pijnlijke plek. We voeren de druk nog meer op en krijgen een aantal corners achter elkaar. Rick gaat bij de 1e paal onrust stoken. Cas en Loes voeren een nieuwe corner uit. Cas speelt de bal kort op Loes. Deze tikt hem terug op Cas die de bal ineens hoog voorzet. De keeper en verdedigers zijn nog zo druk met Rick aan het duwen dat ze niet eens door hebben dat de bal in 1 keer in het doel verdwijnt. Een terechte gelijkmaker.

We blijven goed spelen en er komen nog enkele kleine kansjes. Als het eindsignaal van Gijs klinkt hebben wij dan eindelijk ons eerste punt dit seizoen te pakken. We hebben er als team allemaal keihard voor gewerkt dus is het een zeer verdient punt. Hopelijk gaan en nu nog veel meer mooie wedstrijden komen.