Wedstrijdverslag: Tweede plek voor JO11-1

29 Nov 2016

Het ging als een tierelier dit seizoen, met 3 gewonnen bekerduels begonnen we aan de competitie.  Hier ging het soms haast iets te gemakkelijk, met eindstanden van 17-2, 9-1 maar zo kregen onze jongens wel alle ruimte om hetgeen ze leerden in de trainingen tot uitvoering te brengen, heel mooi samenspel hebben ze laten zien en het zelfvertrouwen groeide met de week. Tegen Rietmolen werd het ietsje lastiger, maar ook hier knokten ze voor wat ze waard waren en werd de overwinning ruimschoots gehaald. Tussendoor hebben we nog een aantal oefenwedstrijden gespeeld tegen 2e klas teams om te kijken of we voetbaltechnisch hier ook mee kunnen komen, en dat verliep zeker niet slecht.

En dan vandaag, de laatste wedstrijd voor de winterstop is ook de spannendste, tegen Hector JO11-1, die ook nog geen wedstrijd hebben verloren. De speelplek is in Gelselaar, de ouders hadden muziek en een spandoek geregeld en we hebben nog nooit zoveel publiek gehad.

Nadat scheidsrechter Biense Klein Braskamp het beginsignaal had gefloten was bij beide teams de spanning voelbaar.
Al in de 6e minuut van de wedstrijd wordt het gevaarlijk bij de goal van de tegenstander, Sem Bovenschutte schiet op doel en nadat een van de tegenstanders hem nog per ongeluk aanraakt is het 1-0, de kop is eraf!

Maar Hector laat zien dat ze ook niet voor niets alles gewonnen hebben en in de 10e minuut wordt de gelijkmaker gescoord.
Het spel is niet wat we van onze jongens gewend zijn, ze vechten hard maar komen niet aan voetballen toe, teveel onnodig balverlies en geen combinatie’s  zoals ze anders zo mooi kunnen.  Er wordt wel goed verdedigd door Sem van Rooijen, Sven Riethorst, Erik Alfing  en Koen van Egteren maar deze jongens kunnen vervolgens  de bal niet goed kwijt naar voren omdat Hector veel ballen kan onderscheppen.

Sem Bovenschutte zag op een gegeven moment wel een kans en gaf een goede pass op Niels Koeslag, Niels bedacht zich niet en schoot van afstand langs de keeper, 2-1!

Na de opzwepende muziek was dat voor Hector het sein om een tegentreffer te scoren, het werd erg druk voor de goal van keeper Gijs Landeweerd en nadat hij de 1e bal goed  gestopt had zag Hector toch de mogelijkheid om te scoren, 2-2!
Met deze stand gaan we de rust in en is er dus nog van alles mogelijk!

In de 2e helft gaat Hector gelijk goed van start, doordat er toch wat gaten vallen in onze verdediging kunnen ze ongestoord doorlopen en scoren ze binnen 3 minuten 2 doelpunten, het is 2-4!

Gelukkig weet DEC’10 zich te herstellen en snel daarna krijgt Ruben v.d. Haar een mooie kans voor open goal die hij prima weet te benutten, het wordt 3-4! Helaas blijkt dat niet de weg naar nog een doelpunt, hoewel Mik v.d. Kooi nog wel een hele mooie kans krijgt maar deze helaas net naast gaat. We komen niet echt aan voetballen toe en ook al vechten de jongens voor wat ze waard zijn, het lukt ons niet de gelijkmaker te scoren. Hector krijgt die kans wel en scoort in de 20e minuut nog een 5e goal.

Als Biense na 25 minuten het eindsignaal fluit is de ontlading groot bij beide partijen, en eindigt deze zeer spannende wedstrijd voor DEC’10 in een teleurstelling.

Maar we kijken terug op een zeer geslaagd seizoen met een erg leuk team, dus op naar de 2e klasse!