Teleurstellende nederlaag EGVV 1

06 Mar 2017

Op zondag 5 maart stond de inhaalwedstrijd tegen Sc Meddo op het programma. Deze wedstrijd zou eigenlijk op 29 januari gespeeld worden, maar werd vanwege weersomstandigheden afgelast. Voor EGVV is het zaak om aansluiting te houden op de nummers 3 en 4. Meddo staat met één punt minder dan EGVV op de zesde plaats. Een belangrijke pot dus!
Robin is nog herstellende, verder beschikt trainer Niek Kleine Toereers over een fitte selectie. Raymon, Arjan en Ramon nemen plaats op de bank.

Er wordt afgetrapt voor de eerste helft en het is Meddo dat duidelijk scherper aan de wedstrijd begint. Al vroeg in de wedstrijd heeft Meddo een aantal kansen. Jorn weet de bal weg te werken na een corner, even later gaat een schot van Meddo net naast. EGVV krijgt wel ruimte om te voetballen, maar tot echte kansen komt het niet. Een schot van Jelle gaat voorlangs en ook een vrije trap van Wesley wordt niet gevaarlijk. Meddo speelt erg afwachtend. EGVV probeert daarom het spel te maken, maar slaagt hier niet in. Meddo weet te profiteren van het zwakke spel van EGVV, dat bijna ieder duel verliest. De rechtsbuiten van Meddo krijgt in de 25e minuut de ruimte om van zestien meter uit te halen en schiet de bal hard in de korte hoek: 0-1.

EGVV krijgt wel een aantal corners, maar echt gevaarlijk wordt het niet. Ook een schot van Matthias wordt door de keeper gepakt. In de 43e minuut is het opnieuw raak voor Meddo. Door balverlies op het middenveld komt de rechtsbuiten van Meddo met een snelle counter één-op-één op Marco, hij schiet de bal beheerst binnen: 0-2. Enkele minuten later wordt het wederom gevaarlijk voor de goal van EGVV. Door een miscommunicatie tussen Biense en Marco komt de bal voor de voeten van een Meddo speler, maar gelukkig voor EGVV schiet hij net naast.

Niek Kleine Toereers geeft in de rust aan dat er in de tweede helft een stuk meer beleving en inzet wordt verwacht. Dit hebben de spelers van EGVV duidelijk begrepen, er wordt in de tweede helft namelijk een stuk beter gevoetbald. Marco weet redding te brengen na een vrije trap en aan de andere kant kan een schot van Jorn onschadelijk worden gemaakt door de Meddo-doelman. EGVV krijgt nog een aantal kansen, een kopbal van Jelle gaat naast en een goed schot van Arjan wordt gekraakt. In de 73e minuut wordt het betere spel beloond, na een wat rommelige aanval weet Ronald de bal van dichtbij in te schieten: 1-2!
Ondanks dat het doelpunt EGVV duidelijk hoop geeft op een goed resultaat is het Meddo dat vijf minuten later opnieuw de voorsprong vergroot: 1-3. Raymon weet in de 90e minuut nog de 2-3 op het scorebord te zetten, maar meer zat er voor EGVV niet in vandaag.

EGVV wordt door deze teleurstellende nederlaag ingehaald op de ranglijst door Meddo. Volgende week neemt EGVV het op tegen de nummer 2 op de ranglijst Sportclub Neede. Een lastige wedstrijd, dus hopelijk kan EGVV  het goede spel van de voorgaande weken weer hervatten. Graag zien wij u allen op zondag 12 maart op Sportpark ’t Haantje om ons aan te moedigen!

Jelles Tjoink

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

25' Doelpunt Job te Molder 0-1
43' Doelpunt Job te Molder 0-2
  45'   Einde Periode

Wissel Arjan Zieverink vervangt Jelles Tjoink

45'   Aftrap
54' Wissel Nr. 12 vervangt Nr. 7
60' Wissel Raymon Klarenberg vervangt Thomas Rensing
73' Doelpunt Ronald Zieverink 1-2
78' Doelpunt Mike Kersten 1-3
  84' Wissel Nr. 14 vervangt Nr. 5
87' Wissel Nr. 10 vervangt Nr. 13
90' Wissel Raymon Klarenberg 2-3
  90+5'   Einde Periode