Spelers EGVV 2 op de korrel bij Blind na wedstrijd tegen RKZVC 7

08 Nov 2016

Het is zondagmorgen 10.25 uur. Tijd om te vertrekken naar Zieuwent. Maar er rest ons dan toch nog 1 vraag. Waar is Ilvan en wie weet hoe hij er aan toe is? Het antwoord komt snel na een telefoontje van Henk gericht aan Ilvan’s vader. Die ligt nog in bed, want? Nou, we hebben afgesproken 10.15 uur te verzamelen. Aha.. tijd om op te staan dus.

Wij zijn alvast vertrokken en de verloren zoon zal nakomen. Desnoods op de fiets aldus de zeer betrokken vader!

Als we nog geen 10 minuten op plaats van bestemming zijn is Ilvan er ook al die direct plaats op de bank kan nemen. De opstelling; Marco; Jan Willem, Ronald, Jarno, Dennis; Jesper, Niels, Martijn; Danny, Harm Jan, Freddy. Maik maakt de selectie van vandaag compleet en zit naast Ilvan.

EGVV 2 begint goed aan de wedstrijd tegen RKZVC 7. Het balbezit is voor het team uit Gelselaar en de eerste kans na 5 minuten is evenzeer voor de gasten. Rasmiddenvelder Martijn zet goed door en geeft de meegelopen Jesper. Jesper kan uithalen maar de keeper kan redden. 3 minuten later laat Jan Willem zich van zijn veelzijdigste kant zien. Naast verdedigen heeft hij een prima voorzet waarmee hij Danny bedient. Danny blijkt vandaag het net nog niet te kunnen vinden want zijn schot mist het doel. 2 minuten later zet Danny zelf goed door maar komt hij net te kort om zijn inzet om te zetten in een doelpunt. In de tussenliggende periode lijkt Niels nog niet helemaal door te hebben dat er ook wel degelijk een tegenstander in het spel betrokken is. Hij wacht rustig af en kijkt nog maar eens om zich heen waar hij de bal heen zal spelen. Dit levert een verovering door RKZVC op. Ronald komt hierdoor in een 3 tegen 1 situatie te zien. Maar hij doorstaat samen met Marco de test en het blijft 0-0.

In de 19e minuut zet Harm Jan de bal voor maar de keeper is net iets eerder bij de bal dan de toegesnelde Danny. En daar komt hij weer.. Danny.. komt vrij voor de keeper maar heeft de bal niet lekker onder controle. Hij probeert het daarom met een lob maar deze kan de keeper nog pareren. Niels heeft naast zijn extreme rust ook nog een variant bedacht bij het nemen van vrije trappen. Waar hebben we dit eerder mee gemaakt? Deze keer wilde hij een kaats aan gaan met Martijn om de bal vervolgens in de kruising te krullen. Helaas was de communicatie belabberd en kwam er weinig terecht van deze variant. Een kopbal van Harm Jan uit een hoekschop kan gekeerd worden door de keeper. In de 23e minuut schiet Marijn de bal hoog over maar gelukkig is na ruim een half uur voetballen het doelpunt voor EGVV daar. Een hoekschop van Niels op de kruin van Harm Jan en een ferme knik en een half door midden gelopen Danny betekenen de 0-1.

Waar we het eerst over de veelzijdigheid van Jan Willem spreken blijkt dat scoren niet tot de capaciteiten van Jan Willem behoord. Hij zet goed door aan de rechterkant. Komt voor de keeper, heeft meerdere afspeelpunten maar wacht op de actie van de keeper. Als deze niet in actie komt weet Jan Willem het ook niet meer en schiet hij de bal strak voorlangs. 2 minuten later geeft Harm Jan de bal voor en komt Danny net een schoenveter te kort. Nog weer twee minuten later legt Danny de bal af aan Harm Jan die over schiet. Net voor rust geeft Freddy de bal perfect in de ruimte mee aan Jarno. Hij schiet in de korte hoek maar treft geen doel.

In de tweede helft heeft Danny een goede solo in huis. Hij haalt de achterlijn en trekt te bal terug. En daar is hij dan… ILVAN is met zijn eerste balcontact direct trefzeker, 0-2! Een gouden wissel van Henk. Het verzet van RKZVC lijkt nu helemaal gebroken. Martijn kan doorlopen en schiet de bal in 2 verschillende situaties nog voorlangs. In de 60e minuut is er een perfect voorzet van Maik die bij Martijn in de voeten komt. Één maal afkappen en binnenschieten zou je denken. En dat denkt Martijn ook. Maar Danny is ook deze keer weer in de buurt. In de wil om te schoren probeert hij de bal te raken maar het enige wat hij raakt is de schoen van Martijn. Danny wordt half door midden geschopt door Martijn waarna de bal ook in het doel verdwijnt. Pijn voor Danny en een voorsprong van 0-3 voor EGVV 2. Ja, het is wel de dag van Danny! Na 72 minuten komt de bal vanuit een ingooi

van Jan Willem bij Martijn. Hij behoudt het overzicht en speelt de bal door naar Niels. Een schot had gekund maar met de man die van links kwam zou Maik vrij komen. De speler komt wijdbeens aanlopen en na een poortje richting Maik schiet deze de bal vakkundig binnen, 0-4. Martijn is los en schiet na een goede actie de bal zelf over de keeper in het doel, 0-5. Martijn mag zelfs nog de 0-6 maken en Marco kijkt de bal kort voor tijd op de paal waardoor EGVV ook de 0 houdt. In de 88e minuut zet Martijn nog een keer strak voor maar dan zien we dat niet alles wat Ilvan raakt in goud omgezet wordt. Zijn inzet gaat namelijk hoog over.

Een prima resultaat voor EGVV 2 en aangezien de interlands er weer aan komen dachten wij zelf dat er Blind langzamerhand niet meer om enkele spelers van EGVV 2 heen zou kunnen. Een veel scorende aanvaller als Martijn zal de strijd met Kuwas best eens aan kunnen gaan wat ons betreft. En dan nog maar te zwijgen over de solide verdediging die de laatste drie wedstrijden maar 2 doelpunten om de oren heeft gehad. Hierbij de open uitnodiging aan Blind om ook maar eens het 2e elftal van EGVV te bezoeken!

Zo, onzin genoeg. Na een mooie overwinning op de nr. 2 van de competitie zal EGVV2 het volgende week om 9.30 uur in Ruurlo opnemen tegen het plaatselijke 6e elftal. Komt allen!