Laatste thuiswedstrijd EGVV levert 3 punten op

23 May 2017

Vandaag stond de kraker EGVV 1 - Vosseveld 1 op het programma. Deze wedstrijd werd verplaatst naar 13:00, zodat de Feyenoorders in de selectie na de wedstrijd konden gaan genieten van het naderende kampioenschap. Dit kwam de tegenstander van vandaag ook goed uit. De jongens uit Vosseveld, die overigens hier naartoe waren gekomen in een prachtige Engelse dubbeldekker, waren op deze manier mooi op tijd voor hun seizoensafsluiting. Na een mooie traktatie van de tegenstander kon de wedstrijd beginnen.

EGVV leek niet helemaal begrepen te hebben dat het de laatste thuiswedstrijd was en begon erg slap aan de wedstrijd. Dit leverde een handjevol kansen op voor de tegenstander, ook EGVV liet van zich spreken. Helaas zonder resultaat. Vosseveld bleek de scherpste tijdens het matige begin, in de 17e minuut kon de 1-0  worden binnen getikt. EGVV drong vervolgens aan, maar Silard kon een 1 op 1 situatie niet bekronen met een doelpunt. In de 22e minuut was het weer raak, een speler van Vosseveld kwam als sterkste uit de strijd met een corner en kon gemakkelijk binnen knikken. Hierna begonnen de groenhemden wat meer te voetballen en dit leverde her en der wat kansjes op. Vlak voor rust deed EGVV wat terug. Silard kwam met een knappe actie zijn man voorbij en gaf een strakke voorzet. Ronald profiteerde en tikte de bal met links in de verre hoek. Niet veel later floot de scheids voor een lekker bakje thee.

De tweede helft begon EGVV een stuk beter. Met het oog op een gezellige seizoensafsluiting, leek het de jongens uit Gelselaar ook verstandig om de 3 punten thuis te houden. De keeper van Vosseveld kon een klein kwartier de schade beperken, maar moest zich in de 59e minuut gewonnen geven. Een prima voorzet werd door Jelle goed teruggelegd en kon binnen geschoten worden door Ronald. Vlak voor de lijn werd de bal nog net iets aangetikt waardoor de goal op naam kwam van Jörgensen. Vosseveld kwam niet meer in het spel voor en EGVV ging op jacht naar de overwinning. Een goede voorzet van Matthias werd door Jelle net over gekopt, waardoor de stand 2-2 bleef. In de 64e minuut viel de beslissing, Jelle werd mooi weggestuurd door Robin en kon zijn 2e van de middag maken en hiermee werden de 3 punten veilig gesteld. In het resterende deel van de wedstrijd gebeurde er nog één bijzonder moment. Diep in blessuretijd mocht Dennis zijn opwachting maken voor zijn debuut als veldspeler. Na een prachtige entree en 10 stappen vondt de scheids het welletjes. Helaas hebben we deze zondag dus weinig van de kwaliteiten van dit talent mogen genieten, wie weet wat de toekomst ons brengt.

Na afloop van de wedstrijd werd er gezellig een biertje gedronken, uitbundig gezongen en gejuicht voor Feyenoord en konden selectie en supporters genieten van een goed verzorgd buffet van Café Florijn! Kortom een mooie laatste thuiswedstrijd voor EGVV. Volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma: om 14:30 uit bij sv Delden.

Ronald Zieverink

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

17' Doelpunt   0-1
22' Doelpunt   0-2
42' Doelpunt Ronald Zieverink 1-2
  45'   Einde Periode

Wissel Robin ter Maat vervangt Silard Meutstege

45'   Aftrap
57' Wissel
59' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 2-2
64' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 3-2
70' Wissel
76' Wissel Ramon Klein Braskamp vervangt Thomas Rensing
90' Wissel Dennis Willems vervangt Ronald Zieverink
  90+1'   Einde Periode