EGVV wint zwaarbevochten bij DEO

21 Feb 2017

Na het mooie gelijkspel van twee weken geleden op het kunstgras bij Buurse speelde EGVV vandaag  haar tweede competitiewedstrijd na de winterstop, op sportpark Dijkhoek tegen vv DEO. EGVV  beschikte nog niet over Robin ter Maat, die nog altijd herstellende is van een hersenschudding. Wel positief: Robin was vandaag weer aanwezig en er zit vooruitgang in z’n herstel! Op de bank zaten vandaag Raymon, Edwin en Ilvan. Om 14:00u floot scheidsrechter Ottens voor het eerst en mocht DEO aftrappen.

Vanaf het begin was duidelijk dat beide ploegen er een fysieke strijd van maakten en dat van goed voetbal vaak geen sprake was. Er werd door beide ploegen veel de lange bal gehanteerd, waarbij EGVV in de eerste helft vaak de tweede bal won waardoor EGVV wat meer de controle had. In de aanval werd het vaak gestuit door overtredingen aan DEO-zijde. De mogelijkheden die EGVV kreeg werden dan ook vaak gecreëerd uit vrije trappen, maar een kopbal van Jelle belandde in de handen van de keeper en een schot van Matthias ging over. De beste kans was daarna voor Silard. Na een goede passe en goede actie kwam hij schuin voor de goal, maar zijn schot ging in het zijnet. Na een dik half uur voetballen was het wel raak voor EGVV. Een vrije trap vanaf rechts wordt door Matthias goed bij de tweede paal neergelegd, waar Matthijs de bal goed terug weet te koppen richting Jelle. Voor Jelle was het daarna een koud kunstje om EGVV daarna op voorsprong te brengen: 0-1! DEO laat zich de eerste helft ook niet onbetuigd en wordt vooral uit de counter gevaarlijk, maar de makkelijk scorende aanvallers van DEO worden goed verdedigd. De grootste kans voor DEO komt dan ook voort uit een snelle tegenaanval, maar na een voorzet van de linksbuiten gaat het schot van de rechtsbuiten via Jelles naast.

In de rust wordt erop gehamerd dat EGVV achterin scherp moet blijven verdedigen, maar dat er ook gevoetbald moet worden waar dat kan. Hiervan was in de tweede helft echter allerminst sprake. Het voetbal werd steeds minder, waar DEO wel steeds meer de tweede bal begon te winnen. Echt grote kansen werden hier niet uit gecreëerd, want afstandschoten van aanvallers van DEO werden goed gepakt door Dennis. EGVV wist hierbij ook niet echt gevaarlijk te worden, ondanks de vele corners die het wel kreeg. Eén van de spaarzame momenten dat er de tweede helft wel gevoetbald werd, was het ook direct raak voor EGVV. Na een goede actie van Ronald werd Matthias met een goede pass voor de goal gezet, die hiermee wel raad wist en goed strak onderin de lange hoek raak schoot: 0-2! Waar EGVV dacht hierdoor wat lucht te hebben, was het echter een paar minuten later aan de andere kant raak. Na een goede steekbal komt een doorgelopen middenvelder alleen voor Dennis, die in eerste instantie nog goed weet te redden. De rebound kan echter makkelijk binnen worden geschoten door de rechtsbuiten van DEO: 1-2. Hierna hadden beide teams nog kansen om een goal te maken, echter de scheids zag een overtreding op Jorn in het penaltygebied over het hoofd en DEO scoorde ook, maar deed dit uit buitenspelpositie. De beste kans was voor Matthias, maar na een goede actie schoot hij van dichtbij op de keeper. Hierna floot de scheids al snel af voor het einde van de wedstrijd en was de eindstand dus 1-2!

Al met al een vrij gelijkopgaande wedstrijd, waar EGVV de overwinning wel het meest verdiende. EGVV staat door de overwinning wat steviger op plek 5 en komt qua punten op gelijke hoogte met nummer 4 Diepenheim. Volgende week is het Carnaval en zal een deel van de selectie een (zware) uitwedstrijd hebben in Neede. De week erna wordt de competitie hervat en komt sc Meddo op bezoek, nummer 6 met één punt minder dan EGVV. Weer een belangrijke wedstrijd dus. Ook heeft EGVV hiertegen nog wat goed te maken na de dikke nederlaag eerder dit seizoen, dus komt allen naar sportpark De Benneker om EGVV te ondersteunen!

Biense Klein Braskamp

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

33' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 0-1
43' Gele kaart
  45'   Einde Periode

45'   Aftrap
70' Wissel
74' Doelpunt Matthias Hilhorst 0-2
76' Wissel
77' Doelpunt Menk Hendriksen 1-2
81' Gele kaart Jorn Meutstege
81' Wissel Raymon Klarenberg vervangt Silard Meutstege
83' Wissel
87' Wissel Edwin Megelink vervangt Matthias Hilhorst
  90+3'   Einde Periode