EGVV ten onder tegen Bentelo

07 Apr 2017

Op zondag 2 april stond de thuiswedstrijd tegen Bentelo op het programma voor EGVV. Na het gelijke spel tegen Diepenheim moest er worden gewonnen van Bentelo om nog mee te mogen doen voor de nacompetitie. EGVV kon weer beschikken over Robin Ter Maat die weer fit genoeg was om te spelen, en ook gelijk kon aantreden in de basis. De bank werd aangevuld door Silard, Edwin en Ramon.

Het is Bentelo dat feller uit de startblokken komt dan EGVV, hierdoor is het na slechts 2 minuten al raak voor de bezoekers. Een diepe bal gaat richting de spits van Bentelo, die de bal controleert en schiet van 25 meter over Dennis heen in de goal. 0-1. Hierna is het EGVV die tot score komt. Na een corner van EGVV is het Jelle die een duw in de rug krijgt, waarna de scheidsrechter naar de stip wijst. Ronald die al 5 penalty’s heeft gemaakt dit seizoen faalt nu ook weer niet. 1-1! EGVV komt steeds meer in de wedstrijd en creëert een aantal kansen, maar het ontbreekt bij EGVV aan het afwerken hiervan.

Rust

Na 7 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft is het Bentelo dat weer op voorsprong komt. Een bal die de spits van Bentelo te ver voor zich uitspeelt lijkt eenvoudig op te pakken voor Dennis, alleen het veld werkt niet mee waardoor de bal vlak voor hem opstuit en de ingelopen speler van Bentelo de bal kan binnen tikken. 1-2. EGVV probeert hierna druk uit te oefenen op de goal van Bentelo maar dat resulteert in weinig kansen. Bentelo lijkt in de 78e minuut de wedstrijd te beslissen, Dennis die uitkomt en de bal moeilijk wegschiet wordt in één keer op de pantoffel genomen door een speler van Bentelo, die het net vindt. 1-3. EGVV is hierna het spoor compleet bijster waarna het ook nog 1-4 wordt voor Bentelo. Het slotoffensief is dan toch voor EGVV, Jelle die twee grote kansen krijgt kopt de eerste op de lat, daarna is vanuit een voorzet van Silard dan wel raak voor Jelle. 2-4. Dit is ook tevens de einstand.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Lochuizen op de planning. Komt allen kijken om 14:00 op Sportpark Nieuw Olthaar.

Thomas Rensing

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

2' Doelpunt   0-1
40' Doelpunt (Stafschop) Ronald Zieverink 1-1
  45'   Einde Periode

Wissel

45'   Aftrap
52' Doelpunt   1-2
55' Gele kaart
60' Wissel Silard Meutstege vervangt Thomas Rensing
78' Doelpunt   1-3
79' Wissel Edwin Megelink vervangt Robin ter Maat
79' Wissel
80'     1-4
  88' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 2-4