EGVV revancheert zich in boeiende derby tegen GSV

18 Apr 2017

Tweede Paasdag stond de derby EGVV – GSV’63 op het programma. Voor EGVV was het zaak, de nederlaag van afgelopen week tegen Lochuizen te vergeten en een overwinning tegen buurman GSV’63 te behalen. Een overwinning blijft immers het beste medicijn tegen de kater van een nederlaag. Aangezien er vorige week, bij vlagen, best aardig werd gevoetbald zag trainer Kleine Toereers geen reden de basiself van vorige week te wijzigen. Dit hield in dat Jelles naast de gebroeders Martijn en Ronald Reurink op de bank plaats moest nemen.

De start van de wedstrijd was voor GSV, ondanks dat EGVV meer duels won.  Het overwicht van GSV resulteerde in diverse mogelijkheiden. Uit een corner raakte de ploeg uit Geesteren de lat en even later was het Dennis die redding bracht in een 1 tegen 1 situatie. Niet veel later kreeg GSV via een afstanschot de volgende mogelijkheid, dit schot ging via een verdediger over de achterlijn.

Na 14 minuten was het EGVV, dat uit een counter een corner kreeg. Deze werd door Robin, hard op het hoofd van Matthijs geslingerd. Matthijs werkte de bal vakkkundig in de rechterbovenhoek en zo stond het, min of meer tegen de verhouding in, 1-0 voor EGVV. Hierna voerde EGVV de druk op en bleef redelijk veel duels en tweede ballen winnen. Een schot van Matthias belandde, na een goede aanval, in de handen van de keeper van GSV.
Matthias kwam zijn verdediger een aantal keer voorbij met flitsende acties en goede voorzetten. In de 24ste minuut kwam er wederom zo’n voorzet vanaf de linkerkant, Ronald kon helaas niet niet bij de bal. In de counter was het GSV dat het doel van EGVV onder vuur dacht te nemen, maar de bal verdween naast het doel.
In de 31ste minuut was het wederom Matthias met een goede voorzet, deze keer op Silard. Silard koptte de bal prima naar de grond, maar het projectiel verdween net aan de verkeerde kant van de paal.
In de rest van de eerst helft was er een licht overwicht voor EGVV, maar kwam GSV een aantal keren gevaarlijk opzetten. Uit een corner van GSV kwam niets en kon de bal worden weggewerkt door EGVV, niet veel later was het rust.

In de tweede helft begint EGVV sterker dan tijdens de start van de eerste helft. Uit een corner is het Jelle die de bal spijkerhard op de lat kopt. Jelle en Matthijs moeten het er komende week op trainen nog maar even over hebben, wie weet kan Matthijs wat tips geven😊. Direct na deze actie komt GSV wederom met een counter richting het doel van de groenen. Gelukkig voor EGVV treft ook GSV hierin het aluminium, de bal belandde op de paal. Een corner die daarop volgde leverde niets op.
In de 60ste minuut is het GSV dat de 1-1 maakte. Ronald schermde de bal goed af op het middenveld en wachtte op assistentie, maar deze kwam maar niet. Er werd door 3 man druk gezet op Ronald waarna GSV het balbezit overnam. De spits van GSV wist uit de Sandwich met Jelle en Biense te komen en omspeelde Dennis (1-1).

In de 64ste minuut werd een werelddoelpunt van EGVV afgekeurd. Een crosspass van Robin viel achter de verdediging, in de de loop van Matthias. Hij wist de bal via de hak, over zichzelf heen, mee te nemen en lopte de bal over de keeper. De grensrechter keurde de goal goed, maar de scheidsrechter dacht buitenspel te zien. Achteraf, zo vertelde de grensrechter van GSV, stond Matthias op het moment van spelen wel twee meter voor zijn directe tegenstander.
Hierna was er nog een goede aanval van EGVV. De bal kwam vanaf de rechterkant bij Ronald terecht, GSV wist zijn inzet ternauwernood van de doellijn te halen.

In de 71ste minuut kreeg EGVV een iet wat goedkope vrijetrap aan de zijlijn. Matthias zette hier een actie in, maar struikelde. De vrije bal werd hard bij de tweede paal ingeslingerd door Robin, Matthias was alert en liep de bal het doel in (2-1). Nog geen minuut later is het wederom Matthias, die door een goed passje van de ingevallen Jelles, de diepte in werd gestuurd. De voorzet die hierop volgde was een prooi voor EGVV-spits Ronald, die vakkundig afwerkte (3-1).
Lang kon EGVV niet van de 3-1 voorsprong genieten, aangezien er een minuut overheen ging voor GSV de aansluitingstreffer wist te maken. Na een aanval vanaf de rechterkant, werd er een overtreding op Jelle gemaakt. De scheidrechter dacht hier anders over en liet doorspelen, waarna GSV de 3-2 maakte.

EGVV kwam direct met een antwoord na de ongelukkige tegengoal. Ronald kwam,  na een goede aanval, 1 op 1 met de keeper. De goallie van de ploeg uit Geesteren wist de bal tegen te houden. Direct hierna kwam Jorn opstomen en legde de bal terug op Robin, zijn schot belandde in de handen van de keeper.

In de 80ste minuut kwam GSV uit een vrije trap op 3-3. Ook in dit was een zeer ongelukkige situatie. De vrijebal werd via de rug van Jorn van richting veranderd. Dennis zat er nog aan, maar de bal kwam toch in het doel van EGVV terecht (3-3).
Na deze goal bepaalde EGVV het spel en probeerde nog eens door te drukken om een doelpunt te maken. In de 90ste minuut werd het harde werken beloond. Uit een voorzet van de ingevallen Martijn, was het Matthias die zichzelf tot matchwinner bombardeerde en zijn tweede van de middag maakte (4-3).

In de blessuretijd werd er aan beide kanten getracht nog gevaarlijk te worden, maar tot grote kansen kwam het niet meer.

Een goede overwinning van EGVV op buurman GSV. Er werd strijd geleverd en bij vlagen werd er aardig gecombineerd. Al met al een terechte overwinning en een goed gevoel na de domper van vorige week. Via deze weg nog een dank richting de supporters die vandaag aanwezig waren. Er was weer mooi veel volk, top!

Komende zondag (23 april) trekt EGVV ten strijde in de vv Haarlo weide, komt dat zien!

Robin ter Maat

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

14' Doelpunt Matthijs Heinemans 0-1
34' Gele kaart Silard Meutstege
  45'   Einde Periode

Wissel

45'   Aftrap
51' Doelpunt Thijs Rensink 1-1
55' Gele kaart Matthias Hilhorst
55' Wissel
65' Wissel Jelles Tjoink vervangt Silard Meutstege
71' Doelpunt Matthias Hilhorst 2-1
72' Doelpunt Ronald Zieverink 3-1
73' Gele kaart Jorn Meutstege
73' Doelpunt Bart Besselink 3-2
80' Doelpunt Ruben ter Maat 3-3
82' Wissel
87' Gele kaart Rob Geverink
89' Wissel Martijn Reurink vervangt Thomas Rensing
90' Doelpunt Matthias Hilhorst 4-3