EGVV oppermachtig in Winterswijk

12 Dec 2016

Het jaar is al bijna aan zijn einde en voor EGVV zou Vosseveld de laatste wedstrijd zijn in 2016. Maar vorige week vroor het zo hard dat de wedstrijd tegen Delden werd afgelast. Deze word op 18 december ingehaald. De mannen van EGVV weten dat deze laatste 2 wedstrijden gewonnen moeten worden wil het op een mooie plek staan in de winter.

EGVV begint sterk en heeft dan ook de beste kansen. EGVV krijgt een vrije trap op 20 meter van de goal. Robin heeft al vaker laten zien dat hij het kan maar vandaag gaat de baal naast. Even later is er een grote kans voor Silard. Hij krijgt de bal helaas niet langs de keeper. Een gelukje dat Jelle is meegelopen en de bal uit de rebound wel binnen schiet. 0-1 voor Gelselaar. De mannen uit Vosseveld hebben amper afgetrapt of de bal ligt er bijna voor de tweede keer in. De keeper kan de bal nog net wegstompen voordat Jelle in kopt. Jelle, die het vandaag ineens op zijn heupen heeft, komt even later weer eens opstomen. De keeper kan nu geen redding meer brengen Jelle schiet hem beheerst binnen. 0-2 voor Jelle dus. Vosseveld weet zich nog geen raad met de aanvallende druk van de mannen uit Gelselaar en de kansen blijven maar komen. Een schot van Jorn mist richting en beland in de handen van de keeper. Matthias lijkt de 0-3 op de pantoffel te hebben maar hij schiet de bal maar net voorlangs. Vlak voor rust het is Ronald die EGVV wel op 0-3 zet. Ronnie ontfutseld de bal van een verdediger na een verkeerde aanname. Een-op-een met de keeper blijft hij rustig, omspeeld de keeper en schuift hem in de goal. De Vossevelders krijgen door dat ze op deze manier niet gaan winnen en beginnen meer druk te zetten. Twee schoten gaan respectievelijk naast en in de handen van Dennis. Vlak voor rust kan Matthias schieten maar zijn bal gaat rakelings naast. Met 0-3 word er thee gedronken.

-rust-

Vosseveld komt scherp de kleedkamer uit. Mede door wat positiewisselingen hebben zij in het eerste kwartier de beste kansen. Een voorzet  van de zijkant word goed ingeschoten en beland gelukkig voor EGVV op de paal. Even later word een corner nipt over gekopt. Het is aan EGVV om het niveau van de eerste helft weer op te pakken. Na een goede actie van Thomas word EGVV een beetje geholpen door de scheidsrechter. Hij binnen/buiten/rand 16 neergelegd door zijn tegenstander. De scheids bepaalt dat het een penalty is. Net als de laatste penalty’s schiet Ronald deze ook weer uiterst beheerst in. EGVV word daarna wakker geschud. Een vrije trap van Vosseveld op zo’n 20 meter van de goal word heerlijk ingeschoten. De 1-4 is een feit. Is dit het begin van het slotoffensief van Vosseveld? Jammer maar helaas voor hun is Ramon Klein Braskamp het veld in gekomen. Na een splijtende pass van Ronald staat hij ineens recht tegenover de keeper. Net zoals Messi altijd doet wipt Ramon de bal over de inglijdende keeper en tekent zo voor de 1-5 en de beslissing in de wedstrijd.

Thomas moest al lang wachten op een competitietreffer en eindelijk kan het zover komen. Hij kan de bal met alleen de keeper nog voor zich, na een actie van Ronald, in de hoek plaatsen....... maar het lukt hem nog steeds niet om een doelpunt te maken. Hij schiet de bal een meter naast.

Voor Ramon zit nog wel meer in het vat. Na een goede voorzet van rechts beland hij op het hoofd van Ramon. De bal beland bij Ronald die hem tegendraads inkopt en de keeper zo kansloos laat. Met deze goal is de hattrick voor Ronald een feit en kan EGVV terugkijken op een mooie middag. De eindstand word bepaald op 1-6 in het voordeel van EGVV.

Volgende week staat de inhaalwedstijd tegen Delden 1 gepland. Zij staan onderaan in de competitie en zullen er alles aan doen om tijdens de winter geen hekkensluiter te zijn. EGVV daarentegen kan met de 3 punten nog weer een mooi aantal plekken stijgen om zo toch nog op een mooie plek te staan. Tot volgende week.

Jorn Meutstege

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

14' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 0-1
25' Doelpunt Jelle Klein Braskamp 0-2
35' Gele kaart Nr. 4
40' Doelpunt Ronald Zieverink 0-3
  45'   Einde Periode

45'   Aftrap
58' Gele kaart Nr. 12
59' Doelpunt (Strafschop) Ronald Zieverink 0-4
60' Gele kaart Jelle Klein Braskamp
65' Wissel Nr. 15 vervangt Nr. 9
65' Wissel Nr. 14 vervangt Nr. 11
66' Wissel Jelles Tjoink vervangt Matthijs Heinemans
70' Tweede geel / Rood Nr. 4
75' Gele kaart Nr. 6
79' Doelpunt Dennis van Aken 1-4
79' Wissel Nr. 13 vervangt Nr. 2
83' Wissel Ramon Klein Braskamp vervangt Matthias Hilhorst
85' Gele kaart Silard Meutstege
86' Doelpunt Ramon Klein Braskamp 1-5
88'   Tweede geel / Rood Nr. 6
90+2' Doelpunt Ronald Zieverink 1-6
  90+6'   Einde Periode