EGVV houdt Buurse op een gelijkspel

08 Feb 2017

Vandaag begon dan eindelijk de 1ste competitie wedstrijd voor EGVV na de winterstop. EGVV mocht zich direct bewijzen want er werd vandaag gespeeld tegen de koploper Buurse. Op het strakke kunstgrasveld bij Buurse blies de scheidsrechter om 2uur voor het begin van een mooie voetballende zondagmiddag.

De thuisploeg uit Buurse begon met de aftrap. Waaruit als snel een kans kwam voor Buurse door het midden werd een snelle aanval gecreëerd waaruit uit schot kwam maar deze belande in de handen van doelman Dennis. Niet veel later werd via de rechterkant iemand met een steekbal 1 op 1 voor de goal van EGVV gebracht, wederom was het Dennis die de Bal knap tegenhield. Nu was het de beurt aan EGVV, Jelle die sterk zijn duel op het middenveld won ging er vandoor met de bal en zag Silard diep gaan. Hij gaf de bal mee aan Silard die langs zijn man ging en de achterlijn haalde. Ronald stond vrij voor de goal nam de bal aan en schuift het balletje tegen het netje voor de 1-0. Niet veel later kreeg Buurse een cornerbal deze werd bij de 1ste paal geplaatst waar een speler van Buurse voor Dennis kon koppen en de bal richting het goal kopte maar Biense bracht redding op de lijn. Daarna volgden er aan paar kansen uit dode spelsituaties voor Buurse maar deze brachten geen goals. Buurse kreeg nog een 100% doel kans. Door een knappe aanval via de rechterflank kwam de rechtsbuiten op snelheid goed langs zijn man waardoor hij iemand vrij zag staan op de penalty stip. Deze speler kon hem in het lege goal inschuiven. Maar schoot hem wild en hard over. Even later werd het dan wel 1-1 in de 40ste minuut. Er werd een goede actie van de kant van Buurse gemaakt waar een goal uitviel. Vlak voor rust was het EGVV die nog 1 grote kans kreeg. Matthias jaagde door op een verdediger die blind de bal wegschoot en de bal bij Silard in zijn voeten schoot. Silard kon de bal in 1 keer op de goal schieten maar zag jammer genoeg zijn schot naast gaan. Daarna mochten beide teams de rust ingaan om even rustig naar de trainer te luisteren onder het genot van een bakje thee.

Na de rust was het voor ons de bedoeling om de linies goed dicht te houden en de rust aan de bal te blijven houden. Aan het begin van de 2e helft kreeg EGVV al snel een vrije trap op een mooie afstand. Maar Matthias zag zijn schot over de goal vliegen. Even later kreeg Buurse een vrije trap deze ging wel op goal maar Dennis plukte de bal goed uit de hoek. Beide teams kregen nog schoten op goal maar de meeste ballen vlogen over de goal heen. EGVV had de linies in de 2e helft goed staan waardoor er geen tegendoelpunten meer kwamen vandaag. Buurse kwam ook niet meer tot zijn niveau van de 1ste helft waardoor het gelijk bleef hier bij Buurse.

Dit was een resultaat waar wij tevreden mee zijn en we gaan met een goed gevoel naar volgende week. Volgende week staat de derby tegen de buurman GSV uit Geesteren op het programma. Dit belooft weer een hele mooie pot voetbal te worden. Dus kom gerust een kijkje nemen op de Benneker in Gelselaar.

Matthias Hilhorst

Wedstrijdverloop

0'

Aftrap

8' Doelpunt Ronald Zieverink 0-1
28' Gele kaart Ronald Zieverink
39 Doelpunt   1-1
  45'   Einde Periode

45'   Aftrap
65' Wissel Freddy Pardijs vervangt Silard Meutstege
72' Wissel
74' Wissel
87' Gele kaart Jorn Meutstege
88' Wissel Dennis Ulfman vervangt Matthias Hilhorst
90+3 Gele kaart
  90+4'   Einde Periode