EGVV 2 zondag wint belabberde pot

05 Apr 2017

De uitwedstrijd tegen VIOS Beltrum 8 stond afgelopen zondag op het programma. De opstelling: Fiso; Daniël, Ronald, Frank, Jarno; Freddy, Niels, Harm-jan; Maik, Martijn, Danny. Walter en, de na lange afwezigheid terug gekeerde, Dennis nemen plaats op de bank. Jan Willem zit op de tribune bij Vitesse.

Het is VIOS dat als beste uit de startblokken komt. Na 4 minuten kan Friso direct in actie komen en houdt hij zijn doel schoon. EGVV zet hier direct iets tegenover. In de 5e minuut schiet Martijn over en een minuut later schiet hij naast. In de 7e minuut schiet Freddy wel op doel maar zijn schot is een prooi voor de keeper van VIOS. Na 13 minuten spelen is daar VIOS weer. Een communicatiefoutje over de rugdekking betekend dat de spits door kan lopen op Friso. Deze verkleind zijn doel en de spits kan allen nog lobben. Gelukkig voor EGVV gaat dit fout en de bal beland naast het doel. Na 16 minuten is het wel raak. Een strakke voorzet van Maik komt bij de tweed paal terecht. Martijn twijfelt even tussen schieten of koppen maar kiest voor het laatste en kopt de bal keurig binnen, 0-1. In de tussentijd schiet Martijn nog een keer naast maar krijgt VIOS ook meer grip op het spel. EGVV weet het even niet meer en het is vooral lange ballen en weinig voetbal. De thuisploeg krijgt diverse kansen en uiteindelijk is het via een hoekschop raak. De bal wordt bij de eerste paal verlengd en komt in de zij van Ronald terecht die de bal zo naar de lange hoek stuurt. Friso kan hier niet op anticiperen en het is 1-1. Twee minuten later is Ronald het zo zat dat hij Niels even van de benen schopt en weer twee minuten later plaatst Harm-jan, na een rebound van een schot van Danny, de bal op de paal. Het is zo nu en dan vrij fysiek (niet voor watjes) maar EGVV lijkt hier geen moeite mee te hebben. Voetballend is het vrij dramatisch.

In de rust is iedereen het er over eens dat we weer meer moeten gaan voetballen en de bal rond moeten laten gaan. Dit lijkt ook iets beter te gaan in de tweede helft maar het is eigenlijk nog niet om over naar huis te schrijven. Daarom doen we dit dan ook maar niet. Na een uur voetballen legt Niels aan voor een hoekschop. Martijn zijn timing is prima en kopt de bal diagonaal in het doel, 1-2. In de 68e minuut mag Freddy voor een time-out naar kant. Hij praat naar de mening van de scheidrechter iets te veel en bemoeid zich volgens de leidsman ook met de functie van de scheidsrechter. Gelukkig groepeert EGVV zich snel en is het in de 75e minuut weer raak. Een hoekschop wordt terug gebracht richting de 16. Harm-jan krijgt hem voor zijn chocoladebeen maar probeert het toch. Via de rug van zijn tegenstander zeilt de bal in de lange hoek en is het 1-3. In de rest van de wedstrijd wordt er niets meer weg gegeven en eindigt het in een overwinning voor EGVV 2.

Komende zondag spelen we in Gelselaar. Om 10.00 uur zal er afgetrapt worden tegen de nr. 2 Reunie 4. De uitwedstrijd was zeer doelpuntrijk (5-7) dus ook aanstaande zondag spektakel verzekerd! Komt allen!