EGVV 2 zondag: Een verdediger als spits en van spits naar assist-koning

25 Apr 2017

Herkenbaar in het gemiddelde kelderklasse-elftal… Aanvang: 9.15 uur en dan met 4 man aan het schap staan en zeker zoals elke week zonder keeper te beginnen lijkt ons ook niet ideaal! Maar het kan bij EGVV 2 zondag wel zo ver komen dat je naam eerst bij de eerste 11 staat maar als je dan de kleedkamer in komt, met je waterijsje, terwijl de rest zich al aan het omkleden is je toch bij de twee bankzitters hoort.

De opstelling: Friso; Jarno, Ronald, Frank, Dennis; Freddy, Niels, Harm Jan; Maik, Martijn, Lesley. De bankzitters zijn Danny (niet geheel okselfris) en Jan Willem. Tegenstander? Het 7e elftal van Vios Beltrum. En vandaag geen Bas of Arno langs de zijlijn. Nee, tegenwoordig worden voor wedstrijden van EGVV 2 grensrechters bij HSC’21 weggehaald… Ja, voor zo’n niveau heb je ook goede vlaggenisten nodig hè! Gelukkig is hij, tot op heden, gemiddeld eerder aanwezig dan zijn broer die ook wel eens met EGVV 2 mee gaat op zondagmorgen.

EGVV begint aardig aan de wedstrijd. Na 2 minuten schiet Martijn de bal voor het eerst mis vandaag. Zijn inzet gaat over. Na zo’n 5 minuten breekt Vios Beltrum 7 uit. In de 5 meter wordt de bal naast het doel van EGVV gewerkt. 3 minuten later zet Maik goed door. Hij kan de bal veroveren op de achterlijn en vervolgt zijn weg. Zijn schot gaat via de keeper op de paal. 2 minuten later stuurt Harm Jan Martijn weg die de bal eveneens op het metaalwerk werkt. Een schot van Niels gaat naast en EGVV combineert er voor het eerst dit seizoen lekker op los. Een mooie combinatie eindigt bij Freddy die de bal net naast schiet en dan is daar na 17 minuten Vios. Een hoekschop komt achterin de 16 terecht. De bal wordt door Frank van richting veranderd waardoor Friso geklopt wordt en de bal alleen nog maar kan aaien. Niels staat op de achterlijn te wachten en kan de bal wegplearen! In de 20e minuut komt Martijn vrij voor de goal na een voorzet van Maik. Helaas ziet hij de bal te laat en maait hij er volledig langs. Ook bij de tweede paal kan hij niet binnen gewerkt worden. Een schot van Lesley wordt door de keeper gered en Martijn krijgt een nieuwe kans maar mist opnieuw. Jan Willem is inmiddels ingevallen en start op de middenlijn met een solo. De ras verdediger blijkt heel wat in zijn mars te hebben. Na het omspelen van diverse tegenstanders kapt hij de bal voor de keeper af richting zijn chocoladebeen en mag hij afronden voor de 1-0. 4 minuten later ziet hij Martijn vrij staan. De middenvelders zien dat hij de bal aanneemt en richting het goal draait. Iedereen blijft dan ook rustig kijken wat Martijn van plan is. Als dan blijkt dat hij er toch niet helemaal uit komt komen Harm Jan, Niels en Freddy allen aanstormen. De bal wordt klaargelegd voor Freddy die vanaf randje 16 de bal keurig in de hoek plaatst, 2-0. Een mooie pass van Frank net voor rust komt bij Martijn. Hij zet zijn actie in en ziet de gelegenheidsbuitenspeler van EGVV 2, Jan Willem, meelopen. Martijn geeft de bal af (of legt hem net iets te breed voor zichzelf) waardoor Jan Willem net iets eerder bij de bal is en hij laat de keeper kansloos achter, 3-0. Het vermoeden bestaat dat deze signalen ook bij Vitesse terecht gekomen zijn. Vandaar dat Alexander Büttner waarschijnlijk als links-buiten opgesteld werd manmanman.. (maar dit ter zijde!) Er volgt nog 1 voorzet van Jan Willem op Martijn maar Martijn lijkt vandaag niet te gaan scoren.

In de tweede helft pakt Friso de bal op als een baby staat er in de aantekeningen vermeld? In de 48e minuut volgt er een aanval over veel schijven waarna Maik de laatste touche richting Niels geeft. Te weinig pit in de benen betekend een eenvoudige redding van de keeper. Na zo’n 63 minuten voetballen is het wel raak. Een bekeken schot van Maik is de 4-0. 2 minuten later krijgt Martijn, na een goed loopactie, de bal keurig terug gelegd door Niels. Waar iedereen denkt aan direct schieten neemt hij de bal nog een keer aan. Vios kan de bal veroveren en een counter opzetten. Met 6 man voor de bal heeft EGVV het achterin dan ook lastig. Het is niet te houden en ook Vios maakt een doelpunt, 4-1. Gelukkig laat EGVV het er niet bij zitten. Danny haalt in de zeventigste minuut maar eens uit. Hij laat iedereen volslagen verrast achter als zijn inzet in de kruising vliegt, 5-1. Wat Danny kan kan ik ook denkt Ronald. Een kort corner van Niels wordt klaar gelegd door Ronald die de bal bij de tweede paal inbrengt. Als niemand de bal aanraakt beland hij zo in de bovenhoek, 6-1. Jan Willem staat inmiddels weer op zijn oude positie maar lijkt het verdedigen even verleerd te zijn. De gedachte dat de bal over de achterlijn gaat bij Vios was onjuist en terwijl hij zijn sokken aan het rechttrekken is komt de bal alweer in zijn richting. Invalvlaggenist Mika steekt de vlag de lucht in maar dit signaal wordt niet overgenomen door de leidsman. De aanvaller gaat Jan Willem voorbij en Niels zet de achtervolging in. Ook hij wordt door de benen gepasseerd. De speler van Vios wil voorzetten en raakt de bal volledig verkeerd op de buitenkant van de voet. Genoeg om de bal diagonaal richting goal te schieten waarna de bal onderkant lat achter de lijn beland, 6-2. In de 83e minuut is het dan toch raak. Martijn scoort zijn eerste van de dag. Toch vind hij dit helemaal niet belangrijk. Want een ECHTE spits wil liever assists geven, en als Assistkoning door het leven gaan dan als topscorer, en spelen in dienst van het team, tóch spitsen? Martijn kopt een ingooi door en Lesley kan op snelheid richting het doel van Vios. Maik en Jarno lopen mee maar zijn eigenlijk alleen maar afleidingsmateriaal. Lesley gaat voor eigen succes en schiet de bal scherp binnen in de korte hoek, 7-2. In de 87e minuut schiet Maik nog een keer over maar in de 88e minuut kan hij na een solo wel succesvol afronden. Het scorebord is verbijsterd en vertoont van alles behalve de juiste tussenstand, 9-2. Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd. Een prima overwinnen en goed spel.

Komende zondag gaan we op bezoek bij de nr. laatst FC. Eibergen 7. Een vroegertje want er zal om 9.15 uur afgetrapt worden. Wij hopen natuurlijk weer op een hoop supporters. Komt allen!